De politie in Edmond, Oklahoma, heeft beeldmateriaal van een dodelijke schietpartij met een agent vrijgegeven die op 23 augustus heeft plaatsgevonden.

Het beeldmateriaal onthult dat een vuurgevecht tussen agenten en de verdachte, de 25-jarige Billy Ray Factor, begon nadat Factor op een balkon van een appartement werd gezien.

Het voorval vond plaats rond 22:50 uur bij een appartementencomplex op de 1900-block van Three Stars Road nabij E Second Street en Bryant Avenue.

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met de code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

De agenten Garrett Hill, die twee jaar bij de politie werkt, en Ismael Fiorina, die het een jaar heeft gedaan, reageerden op de plaats delict.

[embedded content]

Beide agenten zijn op administratief verlof geplaatst in afwachting van het onderzoek.

Volgens het beeldmateriaal van de bodycam waren de agenten bezig met het onderzoeken van een melding van een indringer in een aangrenzend appartement toen de confrontatie met Factor zich voltrok.

Een bewoner vertelde de politie dat ze een man op haar balkon had gezien via haar Blink-camera, wat haar “ongemakkelijk” had gemaakt.

Agenten benaderden Factor, die op het balkon van de tweede verdieping zat, en vroegen hem hoe hij daar was gekomen.

De video toont aan dat, terwijl de agenten Factor ondervroegen, hij op stond, richting de balkonleuning liep en zijn arm ophefte.

Op dat moment is te horen hoe een agent zegt: “Hé, hé, leg dat neer,” gevolgd door twee schoten en daarna nog verschillende van de agenten. Factor viel op de vloer van het balkon nadat de schoten waren gelost.

In een verklaring voor een huiszoekingsbevel meldde de politie dat Factor helemaal in het zwart gekleed was.

De confrontatie vond plaats voor de slaapkamer van een 26-jarige vrouw, die tijdens het voorval wakker was.

Na het horen van de schoten, rende ze om haar moeder wakker te maken, en de twee verstopten zich in een badkamer totdat de agenten de plaats delict veilig verklaarden.

De vrouw informeerde de rechercheurs dat ze onlangs haar relatie met Factor had beëindigd, en legde uit dat hij een serieuzere verbintenis wilde dan zij.

Ze zei dat ze de dag voor de schietpartij hadden uitgepraat en dat Factor een ongezonde fixatie op haar had getoond. Ze vermeldde ook dat Factor vuurwapens bezat, die hij in een kluis bij hem thuis bewaarde.

Factor’s huisgenoten vertelden de rechercheurs dat hij hun woning aan Redstone Avenue tussen 21:30 uur en 22:00 uur die avond had verlaten, nadat hij alcohol had gedronken.

Ze zeiden dat Factor zijn rugzak had meegenomen toen hij na de breuk een wandeling ging maken.

Ze probeerden Factor te contacteren maar waren daar niet in geslaagd, en zijn moeder had ook niet met hem gesproken.

Op de plaats delict ontdekten rechercheurs een zwarte rugzak nabij een boom.

De inhoud van de rugzak omvatte blauwe broeken, een lichtgrijs shirt, een verrekijker met de naam “Factor,” een geladen patroonhouder, een telefoon, en een condoom, volgens de verklaring.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/suspect-opens-fire-on-police-fatally-finds-out-that-was-a-bad-idea-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....