In een recente debat voor de vicepresidentsverkiezingen, kregen CBS News-ankers Norah O’Donnell en Margaret Brennan harde kritiek van politieke commentatoren vanwege hun vermeende vooringenomenheid tegen senator JD Vance (R-OH).

Republikeinse vicepresidentskandidaat Sen. JD Vance (R-Ohio) maakt een campagne-stop op Generation Church Mesa Campus op 4 september 2024.

Voormalig president Donald Trump nam het woord op Truth Social en uitte zijn onvrede over de moderatie. “Margaret Brennan heeft weer gelogen over de ILLEGALE MIGRANTEN die ons Land worden binnengelaten door de valse Kamala Harris, en toen knipte ze JD’s microfoon af om te voorkomen dat hij haar corrigeerde!” zei hij.

Patriottische strandkleding voor liefhebbers van vrijheid! Winkel nu en krijg 10% korting met de code RB10. Opgericht door veteranen en LEO’s.

Zoals gerapporteerd door Breitbart, merkten waarnemers op dat de moderators Vance vaak onderbraken, terwijl dezelfde scrutinie niet op zijn tegenstander, gouverneur Tim Walz (D), leek van toepassing. Critics beweren dat de vragen die aan Vance werden gesteld zo waren verwoord dat ze zijn antwoorden ondermijnden, wat een duidelijke ongelijkheid in de behandeling van de twee kandidaten weerspiegelt.

Deze vermeende vooringenomenheid sluit aan bij recente bevindingen van het Media Research Center, dat rapporteerde dat CBS News een verbazingwekkende 85 procent positieve berichtgeving aan het Harris-Walz-biljet gaf van 21 juli tot 27 september.

Vicepresident Kamala Harris wordt vergezeld door de Democratische vicepresidentskandidaat Minnesota Gouverneur Tim Walz tijdens een bijeenkomst op dinsdag 20 augustus 2024 in Fiserv Forum in Milwaukee, Wis.

In scherp contrast ontving het Trump-Vance-biljet tijdens dezelfde periode een verontrustende 81 procent negatieve berichtgeving. Deze discrepantie wekt vragen en suggereert een verontrustend patroon van mediafavoritisme.

Voormalig president Donald Trump spreekt met verslaggevers in de spinruimte van het Pennsylvania Convention Center na het ABC News-presidentieel debat tussen hem en vicepresident Kamala Harris op 10 september 2024.

Veel gebruikers op X (voorheen Twitter) maakten hun stemtaal, waarbij ze de debatmoderators bekritiseerden. Verschillende commentatoren merkten op dat het niveau van vooringenomenheid dat CBS News vertoonde nog duidelijker was dan wat er tijdens het ABC News-presidentieel debat werd waargenomen, waar sommige Democraten openhartig een voorkeur voor vicepresident Kamala Harris toegaven.

De terugslag tegen de moderators benadrukt een groeiende bezorgdheid onder conservatieven over de integriteit van de media en de eerlijkheid van de berichtgeving in politieke discours. Nu het publiek zich steeds meer bewust wordt van de rol van de media in het vormgeven van verhalen, blijft de vraag: kunnen het publiek grote nieuwsorganisaties vertrouwen om een onpartijdig beeld van politieke gebeurtenissen te presenteren?

Terwijl dit debat voortduurt, is één ding duidelijk: het Amerikaanse publiek vraagt om verantwoordelijkheid van de media, en de implicaties van vooringenomen berichtgeving zijn kritischer dan ooit.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/if-bias-were-an-olympic-sport-cbs-would-win-gold-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....