Help ons door dit artikel te delen op je social media!

In juli heeft juridisch adviseur Karim Aachboun een kort geding aangespannen tegen oud-premier Mark Rutte en de NAVO bij de rechtbank in Brussel. Hij wilde voorkomen dat Rutte als secretaris-generaal van de NAVO immuniteit zou genieten.

Aachboun heeft namelijk twee rechtszaken lopen tegen Rutte, waarin hij hem persoonlijk aansprakelijk stelt voor de toeslagenaffaire en de dood van een Nederlandse vrouw in de Gazastrook.

Aachboun is van mening dat Rutte verantwoordelijk moet worden gehouden voor het leed dat hij miljoenen Nederlanders heeft aangedaan en vindt dat hij een andere functie moet krijgen.

Tijdens het proces werd de NAVO vertegenwoordigd door een jonge advocaat, die aangaf dat de NAVO niet aanwezig wenste te zijn en zich op immuniteit beriep.

De advocaat verzocht de rechtbank om de rechtszaak te annuleren, maar dit verzoek werd afgewezen. Rutte beweerde dat de rechtbank in Brussel geen rechtsmacht had om over de zaak te oordelen, maar ook dit werd verworpen door de rechter.

Rutte gaf aan dat hij schade zou lijden als Aachboun het kort geding zou winnen, omdat hij dan inkomsten mis zou lopen en gezichtsverlies zou lijden.

Uiteindelijk heeft de rechtbank de vordering van Aachboun ongegrond verklaard, in overeenstemming met de lezing van Rutte. Aachboun heeft direct hoger beroep aangetekend bij het Hof van Beroep in Brussel.

Opvallend genoeg heeft Rutte, inmiddels de nieuwe NAVO-baas, de rechtszaak belemmerd bij het Hof van Beroep. Hij heeft de macht van 3 rechters opzij gezet. Aachboun vraagt zich af of ons rechtssysteem nog wel werkt.

Dit artikel werd geschreven door Robin de Boer, een economisch geograaf.


Source: https://www.ninefornews.nl/rutte-belemmert-rechtszaak-van-karim-aachboun-bij-hof-van-beroep-en-zet-de-macht-van-3-rechters-opzij/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....