Verontreinigende stoffen en de toename van neurodegeneratieve ziekten kunnen met elkaar in verband worden gebracht. Ook de vruchtbaarheid van onze soort neemt er door af. Kort gezegd: we merken er niks van. We ruiken het niet, we zien het niet en we planten ons ook niet meer voort. Dus dan zijn er straks ook geen kinderen meer die er last van hebben. Een “virus” kun je ook niet zien of ruiken, maar iedereen gelooft er heilig in. Het is maar wat de chique kliek je voorliegt. Je kunt beter de aandacht laten vestigen op een spookverschijning. Bovendien hebben ze luchtvervuiling nodig voor hun weermanipulatie, wat ze klimaatverandering noemen. Zonder deeltjes geen waterdruppels, zonder waterdruppels geen wolken, zonder wolken geen regen, overstromingen, orkanen, etc. Ik geef het direct toe: een briljant vernietigingsprogramma, vooral het verwoesten van ons natuurlijk denken.

Administrator


Onderzoekers in Brazilië hebben microplastics gevonden  in menselijk hersenweefsel.

Dit onthult een nieuwe studie (Microplastics in de olfactorische bulbus van het menselijk brein) die maandag is gepubliceerd in het tijdschrift JAMA  van de American Medical Association.

Vervuiling door microplastics is de afgelopen jaren naar voren gekomen als een groeiend probleem voor het milieu en de gezondheid.

Kleine stukjes plastic tussen 0,0055 en 0,025 millimeter groot werden eerder gedetecteerd in verschillende menselijke weefsels en in de bloedbaan.

Hun aanwezigheid in de hersenen is tot nu toe echter ongedocumenteerd gebleven, legt de krant uit.

Een team van de medische faculteit van de Universiteit van Sao Paulo onderzocht de hersenen van 15 overleden personen van 33 tot 100 jaar die in Sao Paulo, de grootste stad van het land, hadden gewoond.

Hun onderzoek liep van februari 2023 tot en met mei 2024.

De wetenschappers concentreerden zich op weefsels van de bulbus olfactorius, een klein deel van de hersenen dat geur verwerkt.

Microplastics werden gedetecteerd in de monsters die werden genomen van acht van de 15 geteste personen.

In totaal werden 16 synthetische polymeerdeeltjes en -vezels geïdentificeerd, waarbij polypropyleen werd gedetecteerd als het meest voorkomende polymeer (43,8%).

De locatie in de hersenen bracht de onderzoekers ertoe te speculeren dat mensen de alomtegenwoordige verontreinigende stoffen door hun neus inademen.

“Propyleen is overal, in meubels, vloerkleden, kleding”, vertelde hoofdonderzoeksauteur Dr. Thais Mauad aan NBC News.

“We weten dat de plaats waar we het meest worden blootgesteld aan deeltjes binnenshuis is, omdat al onze huizen vol plastic zitten.”

Polypropyleen wordt ook veel gebruikt in voedselverpakkingen zoals flessen, potten, yoghurtverpakkingen en bekers voor warme dranken.

Door de afbraak van flessen en verpakkingen voor eenmalig gebruik ontstaan microplastic deeltjes die vervolgens via het spijsverteringskanaal of door inademing in het menselijk lichaam terechtkomen.

De aanwezigheid van microplastics in de bulbus olfactorius betekent dat het een “potentiële route” kan zijn voor de deeltjes om andere delen van de hersenen te bereiken, vonden onderzoekers ook.

Gegeven “de wijdverbreide milieuverontreiniging met plastic”, zouden de bevindingen “bezorgdheid moeten wekken”, stellen de onderzoekers, ook dat microplastics zouden kunnen bijdragen aan de “toenemende prevalentie van neurodegeneratieve ziekten”.

De eerste studie om de menselijke inname van plastic te schatten, gepubliceerd in 2019, suggereerde dat de gemiddelde mens elk jaar 50.000 microplastic deeltjes binnenkrijgt…!

Nog weer een andere studie ontdekte dat mensen gemiddeld ongeveer vijf gram plastic per week zouden kunnen inslikken, het equivalent in gewicht van een bankpas….



Source: https://herstelderepubliek.wordpress.com/2024/10/03/microplastics-we-vreten-iedere-dag-een-bankpas-op/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....