Het CDA heeft weer een nieuw idee gelanceerd, en zoals we van ze gewend zijn, druipt het van de betutteling. Tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen kwam Tweede Kamerlid Inge van Dijk met het voorstel voor een “Pay First, Buy Later”-systeem: een vaste betaal- en lastendag. Met steun van onder andere het Nibud en de VNG roept het CDA op om alle vormen van inkomensondersteuning en salarissen op één vaste dag te laten uitbetalen, zodat je direct weet hoeveel je kunt uitgeven voor de rest van de maand. Klinkt goed, toch? Maar laten we even kijken wat er écht aan de hand is.
Het idee achter dit plan is dat mensen door zo’n vast betalingssysteem meer “regie” over hun financiën zouden krijgen. Maar wat het CDA hier eigenlijk zegt, is dat ze ervan uitgaan dat jij je geld niet goed kunt beheren zonder hun regels. Nog meer staatsbemoeienis in jouw persoonlijke leven, alsof we daar nog niet genoeg van hadden. En laten we niet vergeten, de mensen die echt moeite hebben met hun financiën, komen heus niet door dit plan ineens uit de schulden.
Bart Burggraaf van de Libertaire Partij ziet het precies goed op X: “De betutteling druipt ervan af. Het CDA denkt dat je je geld opmaakt voordat de rekeningen komen en wil je daarvoor in bescherming nemen. Misschien zouden mensen het een stuk makkelijker hebben als de overheid minder belasting zou heffen en minder inflatie zou veroorzaken!”​

Volgens het CDA gaat dit plan mensen helpen om financiële problemen te voorkomen. Maar de realiteit is dat dit soort plannen vooral de schuld verlegt van de overheid naar de burger. Het is hetzelfde oude liedje: de overheid creëert problemen, zoals de gigantische inflatie waar we allemaal onder lijden, en vervolgens komen ze met zogenaamde “oplossingen” die jou verder beperken in je financiële vrijheid.

Overzicht creëren is prima, maar dat kan iedereen zelf doen zonder dat het CDA daarvoor regels moet opleggen. Mensen weten heus wel hoe ze hun rekeningen moeten betalen, en als er mensen zijn die in de schulden belanden, komt dat vaak doordat de overheid diezelfde mensen uitknijpt met torenhoge belastingen en eindeloze regels.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Dit proefballonnetje van het CDA is weer typisch: ze willen jou dwingen om je leven op hun manier te leiden, terwijl ze zelf een groot aandeel hebben in de financiële problemen waar veel Nederlanders mee kampen. In plaats van steeds meer regeltjes te bedenken om zogenaamd overzicht te creëren, zouden ze eens moeten kijken naar de échte oorzaken van de problemen. Minder belasting, minder overheidsbemoeienis en meer financiële vrijheid voor de burger. Dat zou pas echt helpen.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/cda-wil-controle-over-jouw-portemonnee-pay-first-buy-later

.


Een gedachte over “CDA wil controle over jouw portemonnee: Pay first, buy later.”
  1. Inge van Dijk, weer zo’n weffende vetlel die nog nooit zelfstandig de kost heeft verdiend. Massaal vluchten de mensen die hersens en handen gebruiken NL uit en verhuizen naar minder betutteling in Paraguay, Uruguay, Rusland, Hongarije. Een land waar je toeslagen krijgt om vervolgens drie tot tien keer meer belasting te heffen, ja dat is typisch voor een pseudochristelijke roofstaat met hersenloze Inges van Dijk in de TK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....