Het is genoeg geweest, zeggen steeds meer Nederlanders. We worden overspoeld door pro-Hamas en pro-Hezbollah demonstraties in onze straten, en achter veel van deze verheerlijking van terreur en antisemitisme zit de duistere organisatie Samidoun. Deze groep, die in het verleden al meermaals in verband is gebracht met steun aan terroristische groeperingen, blijft in Nederland gewoon de ruimte krijgen om hun walgelijke boodschap van haat te verspreiden.

Het is ergerlijk en onverteerbaar dat het terreur en antisemitisme verheerlijkende Samidoun nog steeds bewegingsruimte in NL heeft. Samen met @Eerdmans motie ingediend om deze organisatie op de nationale sanctielijst terrorisme te zetten.

Voor de SGP en Diederik van Dijk is de maat vol. Het Tweede Kamerlid heeft samen met Joost Eerdmans (JA21) een motie ingediend om de organisatie Samidoun op de nationale sanctielijst voor terrorisme te zetten. En terecht! Zoals Van Dijk op X zei: “Het is ergerlijk en onverteerbaar dat het terreur en antisemitisme verheerlijkende Samidoun nog steeds bewegingsruimte in NL heeft.” Deze motie komt op een cruciaal moment, nu steeds meer Nederlanders de eindeloze demonstraties beu zijn, waarbij terreur en geweld tegen Israël openlijk worden toegejuicht.

De vraag die velen zich stellen is: Hoe kan het dat een terreur-verheerlijkende organisatie als Samidoun nog steeds ongestoord mag opereren in Nederland? Terwijl andere Europese landen streng optreden tegen dergelijke extremisten, blijft Nederland opvallend laks. Samidoun, dat volgens verschillende bronnen nauwe banden onderhoudt met de gewelddadige Palestijnse groepering PFLP (geclassificeerd als terreurorganisatie), verspreidt in ons land zonder consequenties haar boodschap van haat​.

Veel burgers zijn het zat en terecht. Wat zegt het over onze maatschappij als we terreur sympathisanten toestaan de straten te vullen, terwijl ze het geweld tegen Israël en het Joodse volk verheerlijken? Het is een kwestie van tijd voordat dit soort verheerlijking van geweld leidt tot echte escalatie op Nederlandse bodem.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Het voorstel van Van Dijk en Eerdmans om Samidoun op de nationale sanctielijst te zetten, is niet alleen terecht, maar ook noodzakelijk. Hoe kunnen we verwachten dat extremisten zich inhouden als ze volledige bewegingsvrijheid hebben in onze samenleving? De sanctielijst is er om ervoor te zorgen dat we terreurverheerlijkende groepen als Samidoun eindelijk aanpakken en de bewegingen van hun leden beperken.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/nederlanders-spuugzat-van-pro-hamas-en-hezbollah-demonstraties-samidoun-terreur-moet-stoppen-van-van-dijk-sgp

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....