Op de luchthaven van het Italiaanse Brindisi is er donderdag een angstaanjagend incident gebeurd. Een vliegtuig van Ryanair vatte plotseling vlam, waardoor 184 passagiers via de noodglijbaan geëvacueerd moesten worden. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en konden alle passagiers veilig worden gered. De luchthaven moest echter wel tijdelijk sluiten na het incident.

Het vliegtuig stond klaar om op te stijgen toen de motor in brand vloog. Dankzij de snelle reactie van de brandweer konden alle passagiers veilig uit het toestel gehaald worden. De luchthaven heeft verklaard dat alle noodprocedures correct zijn uitgevoerd en dat de passagiers worden bijgestaan door het personeel van Aeroporti di Puglia.

Op dit moment werken technici hard om het vliegveld zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen, zodat alle vluchten volgens schema kunnen vertrekken. Het is nog niet bekend hoeveel vertraging er is ontstaan door het incident.

Dit angstaanjagende voorval laat zien hoe belangrijk het is om altijd alert te zijn op mogelijke noodsituaties, zelfs tijdens routinevluchten. Gelukkig is iedereen veilig en kunnen we hopen dat de luchthaven snel weer normaal functioneert.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241003_94490219

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....