Mark Rutte is de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Hij is eindelijk officieel aangesteld. In die nieuwe rol laat hij meteen weten dat hij wil dat Oekraïne lid wordt van het militaire bondgenootschap. Helaas voor hem heeft hij een probleem. Geert Wilders ziet er namelijk helemaal niets in.

Toen hij op 1 oktober (twee dagen geleden dus) officieel dan echt secretaris-generaal werd sloeg Mark Rutte direct hard op de oorlogstrommel. De man die als premier steeds had volgehouden dat Oekraïne a) geen EU-lid mocht worden en b) geen lid van de NAVO, deed plots een draai van 180 graden. Opeens is hij juist fel voorstander van een Oekraïens NAVO-lidmaatschap. Sterker, hij vindt het volstrekt logisch. Dat zou zo ‘horen.’

“Oekraïne hóórt bij de NAVO.” Dat zei Rutte opeens. “Er kan geen sprake zijn van blijvende veiligheid in Europa zonder een sterk, onafhankelijk Oekraïne,” heette het. “Ik weet uit persoonlijke ervaring met het neerhalen van vlucht MH17 in 2014 hoe het conflict in Oekraïne niet beperkt blijft tot de frontlinies.”

Helaas voor meneertje koekepeertje denkt niet iedereen er zo over. Sterker nog, de man die het heeft overgenomen van hem als ‘machtigste man van Nederland’ vindt Ruttes idee waanzin. Terecht natuurlijk, maar toch.

Dit gaat natuurlijk over… Geert Wilders. De leider van de PVV en daarmee dus leider van de machtigste coalitiepartij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Wilders maakt op X héél duidelijk wat zijn visie is op de idiote NAVO-plannen van Rutte. Dat doet hij niet door een enorm essay te plaatsen, of zelfs maar een korte video. Nee. Wat hij doet is: een artikel van RTL Nieuws over Ruttes waanideeën retweeten met daarbij twee woorden.

Engelse woorden.

Duidelijker dan dit kan Wilders natuurlijk niet zijn. De vraag is alleen wel: hoe hoog wil hij dit spel spelen in het kabinet? Premier Schoof en kornuiten willen ongetwijfeld wél dat Oekraïne lid wordt van de NAVO. Als dit officieel voorgesteld wordt omarmen ze het… en ja, daar is dan ook heus een meerderheid voor te vinden in de Tweede Kamer.

Wat doet Wilders dan? Dreigt hij de rest van de coalitie met het opblazen van de coalitie? Gezien zijn andere gedraai op Oekraïne lijkt dat niet waarschijnlijk. Daarom moeten we er serieus rekening mee houden dat “no way” uiteindelijk heel snel verandert in “way.”

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/oeps-geert-wilders-zet-oekraine-propagandist-rutte-op-zijn-plek-no-way

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....