Kamala Harris heeft opnieuw het thema “eerlijk aandeel” aangekaart, dit keer in de context van de aanhoudende staking van dokwerkers.

Vicepresident Kamala Harris spreekt na een rondleiding over de schade veroorzaakt door orkaan Helene op Golden Camp Road in Augusta, Ga., op woensdag 2 oktober 2024.

Op woensdag bracht Harris een verklaring uit ter ondersteuning van de stakende havenslapers en stelde zij dat zij een deel van de winsten die de scheepvaartbedrijven behalen, zouden moeten ontvangen, waarvan velen door haar als buitenlandse eigendommen werden benadrukt.

“Deze staking gaat om eerlijkheid. Buitenlandse scheepvaartbedrijven hebben recordwinsten gemaakt en de compensatie voor leidinggevenden is gestegen. De havenslapers, die een vitale rol spelen in het transport van essentiële goederen door Amerika, verdienen een eerlijk aandeel van deze recordwinsten,” zei Harris.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en ontvang 10% korting met de code RB10. Opgericht door Vet & LEO.

Haar opmerkingen echoën bekende Democratische praatpunten, waarbij bedrijven worden neergezet als de tegenstanders van hardwerkende Amerikanen.

Hoewel Harris de dokwerkers steunt, wijzen critici erop dat deze werknemers al profiteren van stabiel werk, sterke lonen en voordelen.

De steun van Harris voor de staking lijkt deel uit te maken van een bredere inspanning om de steun van vakbonden te winnen in de aanloop naar de verkiezingen van november.

Echter, de opmerkingen van de vicepresident lijken geen rekening te houden met de mogelijke impact die de staking op gemiddelde Amerikanen kan hebben.

Als de staking langdurig aanhoudt, kan dit leiden tot verstoringen van de toeleveringsketen, wat resulteert in lege schappen en stijgende prijzen voor essentiële goederen, waardoor de druk op gezinnen die al worstelen met de inflatie onder de Biden-Harris administratie toeneemt.

Toch verschuift Harris haar focus om voormalig president Donald Trump aan te vallen, waarbij ze hem beschuldigt van het niet opkomen voor Amerikaanse arbeiders.

Dit maakt deel uit van een groter narratief dat zij en andere Democratische leiders gebruiken terwijl zij steun van vakbonden proberen te vergaren.

De afwezigheid van een formele endorsing van de invloedrijke Teamsters Union tijdens deze verkiezingscyclus is bijzonder opmerkelijk, aangezien veel leden uit de basis een voorkeur voor Trump hebben getoond.

Tijdens een bezoek aan een staking bij een haven in Newark, New Jersey, ondervond FOX Business-correspondent Jeff Flock weinig enthousiasme van de stakende werknemers toen hem werd gevraagd of zij Harris steunden.

“Ik heb geen handen,” meldde Flock dat een dokwerker zei, wat de algemene gebrek aan publieke steun voor de vicepresident onder vakbondslieden benadrukt.

Harris’ opmerkingen komen terwijl de Democraten steeds grotere uitdagingen ondervinden om de steun van arbeiders in de blauwe boorden te behouden, een demografie die ooit betrouwbaar de partij steunde.

Echter, de afgelopen jaren zijn de Democraten bekritiseerd omdat zij hun focus hebben verschoven naar beleid dat velen het gevoel hebben dat ze de zorgen van Amerikaanse arbeiders verwaarlozen, zoals ongecontroleerde immigratie en stijgende inflatie.

De reactie van de partij op de staking, waarbij Harris de zaak van de werknemers steunt zonder de bredere economische risico’s te erkennen, benadrukt deze zorgen verder.

De staking van de dokwerkers blijft onzekerheid creëren over de langetermijneffecten, waarbij zowel economische als politieke gevolgen op het spel staan.

Terwijl Harris haar boodschap van “eerlijkheid” en solidariteit met vakbonden versterkt, kan de reactie van de vakbondslieden onthullen of de Democraten kunnen blijven rekenen op de steun van arbeiders in de aanloop naar november.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kamala-backs-striking-dockworkers-lets-just-say-the-feeling-isnt-mutual-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....