Met de verkiezingsdag die dichterbij komt, zijn sommige Michigan-democraten al aan het zweten over een mogelijke herhaling van Hillary Clinton’s verbluffende verlies in 2016.

Vice-president Kamala Harris staat momenteel in een nek-aan-nek race met voormalig president Donald Trump, volgens meerdere rapporten, en de herinnering aan 2016 achtervolgt hen. Destijds gleed Michigan weg van de democraten, ondanks dat de peilingen Clinton tot het bittere einde bevoordeelden.

25 juni 2021; El Paso, Texas, VS; Vice-president Kamala Harris ontmoet burgerlijke leiders tijdens haar bezoek aan El Paso, Texas om de Amerikaanse/Mexicaanse grens te verkennen. Verplichte Creditering: Omar Ornelas-USA Today Network

“Slimme democraten hebben een gezonde dosis paranoia,” gaf Adrian Hemond, een democratische strateeg in Michigan, toe in een gesprek met de Associated Press (AP). Hij hield niet van de woorden: “Als de peilingen net zo ver van de waarheid zijn als in 2016, zijn we verdoemd.”

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met de code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

Volgens Fox News ontvouwt zich een spannende race in Michigan, met een peiling van de New York Times/Siena College die Harris 48% van de stemmen geeft, terwijl Trump haar op de hielen zit met 47%. Het is een scherpe herinnering aan de manier waarop Clintons voorsprong in 2016 verdampte, wat Trump Michigan met een flinterdunne marge gaf.

Dat verlies beëindigde een decennialange reeks voor de democraten in de staat, die Michigan sinds 1988 niet meer hadden verloren.

Afbeelding Credit: Jonah Elkowitz – Shutterstock.com

Hemond wees erop dat de peilingen de omvang van Trumps steun in 2016 niet vastlegden. Rep. Elissa Slotkin (D-Mich.), die zich kandidaat stelt voor de Senaat, gaf die scepsis weer en grapt tegen de AP: “Iedereen die uit Michigan komt weet dat, als je de peilingen gelooft, ik een brug heb die ik je ergens ga verkopen.”

Terwijl de Michigan-democraten over voldoende geld beschikken, lijkt het hun zenuwen niet te kalmeren. Voormalig Republikeinse gouverneur van Michigan, John Engler, merkte op tegen de AP: “De financiële middelen van de democraten zijn absoluut veel groter dan wat de republikeinen hebben.”

Echter, de campagne van Trump heeft zich gericht op het verschijnen in eerder verwaarloosde gebieden van de staat, een strategie die cruciaal kan blijken in een dergelijke spannende race.

Tijdens een recente virtuele geldinzameling uitte Slotkin naar verluidt zorgen over Harris’s positie in Michigan en beweerde dat de Vice-president “onderwater” was in belangrijke peilingen. Sommigen zeggen dat dit gewoon typische retoriek is om de momentum voor fondsenwervingen levend te houden. Slotkin hield niet terug en zei: “Ik heb momenteel niet het beste gevoel over waar we staan met Kamala Harris in een plek als Michigan,” volgens Axios.

29 aug 2024; Savannah, Georgia; VS; Democratische presidentskandidaat Vice-president Kamala Harris reageert op een pro-Palestina demonstrant tijdens een rally in Enmarket Arena. Verplichte Creditering: Richard Burkhart/Savannah Morning News-USA TODAY Network

Lori Goldman, een democratische activist die Fems for Dems leidt, een Michigan kiezers outreachgroep, deelde mee dat de fondsenwervingen fluctuaties hebben gekend. “Wat zagen we? Geld dat als gek binnenkwam. Iedereen was enthousiast. Er was zo’n boost,” zei ze. “En nu, weet je, het is nek aan nek. Het is PTSS,” voegde ze eraan toe, verwijzend naar het trauma van 2016.

Ondertussen benadrukte de democratische strateeg Schuh de noodzaak voor Harris om haar boodschap duidelijk te definiëren. Schuh vertelde de AP dat de kiezers met wie hij sprak “meer wilden horen over waar Harris als kandidaat voor staat.”


De meningen geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/report-harriss-michigan-nightmare-will-ptsd-hand-trump-the-win/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....