Het bordjesplan van minister Faber, waarbij borden met de tekst “Hier werken we aan uw terugkeer” worden geplaatst in asielzoekerscentra, stuit op flinke kritiek. Edwin Wagensveld, de leider van Pegida, laat er op X geen gras over groeien: volgens hem zet het hele plan weinig zoden aan de dijk en biedt het geen concrete oplossingen voor de problemen die Nederland heeft met asielzoekers en migratie​. Zijn woorden maken duidelijk dat veel Nederlanders vinden dat Fabers aanpak slechts symboolpolitiek is. Tevens steken mensen met gezond verstand de draak met deze maatregel.

Herhaal nog maar eens wat ik al in juli heb geplaatst, want bordjes met ‘Hier werken we aan uw terugkeer’ zijn natuurlijk leuk, maar hebben alleen een symbolische waarde.

We moeten ze al stoppen aan de grens en niet eens Nederland binnenlaten, op die enkeling die via Schiphol of…

Wagensveld herhaalde een reeks aanbevelingen die hij al in juli deed en die veel verder gaan dan wat minister Faber nu voorstelt. Volgens hem moeten we helemaal geen bordjes plaatsen, maar direct actie ondernemen aan de grenzen. “We moeten ze al stoppen aan de grens en niet eens binnenlaten,” zegt hij. Daarmee wijst hij op het falende systeem van grenscontroles en het niet naleven van de Schengen- en Dublin-afspraken. Waarom zouden we ons druk maken over terugkeer als we de instroom niet eens onder controle hebben?

Een belangrijk punt dat Wagensveld aanhaalt, is de totale afwezigheid van serieuze maatregelen rondom de identiteit van asielzoekers. Hij stelt dat iedereen die een asielaanvraag doet, het AZC niet mag verlaten totdat zijn identiteit 100% vaststaat en we zeker weten of hij of zij recht heeft op verblijf in Nederland. Bovendien pleit hij voor het aanpassen van de maandelijkse uitkering voor asielzoekers naar het gemiddelde van de EU, zodat Nederland niet langer aantrekkelijk is als financieel walhalla voor migranten.

Daarnaast waarschuwt Wagensveld ervoor dat asielzoekers tijdens hun procedure geen binding mogen opbouwen met Nederland. Ze moeten enkel de kans krijgen om verplicht te helpen in het AZC met basiswerkzaamheden, zoals schoonmaken en tuinieren. Dit voorkomt dat ze later een “emotioneel” argument kunnen gebruiken om in Nederland te blijven​. “Werkloos rondhangen in een taalcursus om vervolgens te klagen dat je ‘geworteld’ bent in de samenleving, dat moeten we voorkomen.”

Nog even over die borden die minister Faber bij de azc’s wil plaatsen, die staan er toch al lang?

Veel Nederlanders maken al op humoristische wijze hun onvrede duidelijk over deze maatregel. Op X verschijnen de eerste spotprenten en sarcastische opmerkingen.

En het gaat nog verder: Wagensveld wil dat illegaliteit strafbaar wordt gemaakt, en dat Nederlandse NGO’s die illegale immigratie faciliteren, geen financiële steun meer krijgen. “Stop met het geld gooien naar organisaties die tegen de belangen van het Nederlandse volk ingaan,” stelt hij. Dit soort organisaties werken tegen de samenleving in en maken van migratie een winstgevend verdienmodel.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

De kritiek van Wagensveld op Fabers bordjesplan is glashelder: het is louter symbolisch en verandert niets aan de echte problemen. Wat Nederland nodig heeft, zijn maatregelen die de instroom van migranten verminderen en de terugkeer van afgewezen asielzoekers versnellen. Zolang die niet worden ingevoerd, blijft het bordjesplan een lege huls. Als het nodig is dat het kabinet eerst valt om dit zonder de bemoeienis van NSC in te kunnen voeren, dan moet dat maar gebeuren.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/kritiek-op-minister-fabers-bordjesplan-symbolisch-gedoe-geen-echte-oplossing

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....