Goed nieuws voor Nederland: vakbond CNV laat zien dat het niet compleet is doorgeslagen en heeft de geplande acties om de economie plat te leggen opgeschort. Terwijl de extreemlinkse FNV nog steeds droomt van het platleggen van het hele land, toont CNV tenminste dat ze bereid zijn om verstandige gesprekken te voeren. Piet Fortuin, de voorzitter van CNV, verklaarde in De Telegraaf dat de gesprekken over een nieuwe vroegpensioenregeling “voldoende vertrouwen” geven, waardoor verdere actie voorlopig van de baan is.

De FNV daarentegen blijft vasthouden aan hun dreigementen. Deze vakbond wil koste wat het kost een vierdaagse werkweek doorvoeren, tegen hetzelfde loon. Dat is niet alleen onrealistisch, het is ronduit destructief voor een economie die al te kampen heeft met een gigantisch personeelstekort. Bedrijven hebben de handjes al meer dan vol, en wat wil de FNV? Diezelfde bedrijven nog verder de afgrond in duwen met eisen die totaal niet te rijmen zijn met de realiteit op de arbeidsmarkt.

De FNV blijft op ramkoers, ondanks dat werkgevers keer op keer hebben gezegd dat hun eisen gewoon niet haalbaar zijn. Minister Eddy van Hijum van Sociale Zaken maakte vorige week de fout om te zeggen dat hij “geen showstoppers” ziet in de eisen van de bond. Dit gaf de FNV een valse hoop, alsof hun onrealistische eisen opeens aanvaardbaar zouden zijn. Maar gelukkig laat CNV zien dat verstand en dialoog de weg vooruit zijn, niet radicale stakingen die onze hele economie in gevaar brengen​.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

De hoop is nu dat FNV eindelijk inziet dat hun acties en eisen onhoudbaar zijn. Want laten we wel wezen: Nederland kan zich geen vakbond veroorloven die met zulke absurde eisen de arbeidsmarkt nog verder onder druk zet. CNV heeft het goede voorbeeld gegeven. Nu moet FNV nog volgen en stoppen met hun destructieve koers.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/economie/extreemlinkse-fnv-staat-alleen-cnv-zet-verstand-boven-acties-en-schort-stakingen-op

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....