In een land dat steeds meer lijkt te zwichten voor de grillen van radicale demonstranten, kiest het Openbaar Ministerie (OM) er opnieuw voor om geweld en vernielingen ongestraft te laten. 169 relschoppers, die in mei op het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) een pro-Palestina protest hielden en de boel kort en klein sloegen, hoeven niet bang te zijn voor vervolging. Ondanks barricades, aanvallen op de politie met stenen, vuurwerk en brandblussers, en een schadepost van 1,5 miljoen euro, heeft het OM besloten deze relschoppers niet te vervolgen. Hoe bizar wil je het hebben?
De reden voor het niet vervolgen is volgens het OM dat er geen sprake zou zijn van erfvredebreuk, omdat het Roeterseiland ‘publiek toegankelijk’ zou zijn. Kom op, wat een onzin! Zoals hoogleraar Jan Brouwer al terecht opmerkt op AT5, heeft dit alles te maken met juridische lafheid. Zodra de universiteit zegt dat demonstranten weg moeten, en ze weigeren te gaan, is dat erfvredebreuk. Het is belachelijk dat het OM dat niet wil zien. Brouwer maakt het nog duidelijker: als een voetbalstadion publiek toegankelijk is, maar de club trekt de toestemming in, dan is het simpelweg huisvredebreuk als je blijft​. Dus waarom geldt dat niet op de UvA-campus?

Wat hier gebeurt, is een glijbaan naar anarchie. Deze demonstranten bezetten de UvA-campus, gooiden met stenen naar de politie en maakten het terrein onbereikbaar voor hulpdiensten. Dit is geen vreedzaam protest, dit is terreur. En in plaats van dit stevig aan te pakken, geeft het OM deze relschoppers de vrije hand om hun gang te blijven gaan. Geen enkele consequentie, geen enkele verantwoording voor hun acties. Wat betekent dit voor de toekomst van ons land? Moeten we straks allemaal accepteren dat elke radicale groep een universiteit of ander publiek terrein kan bezetten en ermee wegkomt?

Het is een klap in het gezicht van de gewone Nederlander die gewoon zijn belasting betaalt en verwacht dat de overheid de wet handhaaft. Deze beslissing laat zien dat er een dubbele standaard heerst in Nederland. Relschoppers die de boel kort en klein slaan, mogen hun gang gaan, maar o wee als jij je auto per ongeluk verkeerd parkeert of je belastingaangifte te laat indient!

We staan op een gevaarlijk kruispunt. De beslissing van het OM laat niet alleen een mislukking van justitie zien, maar ook een falen om recht te doen aan de gevoelens van de Nederlandse bevolking. De meeste Nederlanders willen helemaal geen straatterreur en radicale protesten in onze steden. Dit is een verontrustend signaal dat de overheid simpelweg niet meer in staat is om haar burgers te beschermen tegen extremisme.

De vraag is niet langer of Nederland in de toekomst in chaos vervalt, maar wanneer als we doorgaan met dit soort zwakke, vergoelijkende maatregelen. Het wordt tijd dat de overheid haar rug recht, dit soort radicalen keihard aanpakt, en laat zien dat er grenzen zijn die niet overschreden mogen worden.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Het OM had hier een kans om een duidelijke boodschap af te geven: geweld en bezetting van onze publieke instellingen worden niet getolereerd. Maar in plaats daarvan laten ze het lopen. Het is duidelijk dat justitie en de politiek steeds meer buigen voor de linkse, radicale demonstranten. Het blijft hierover in Kabinet Schoof I angstvallig stil. Hun optreden valt tot nu toe vies tegen. Extremisten lijken nu vrij spel te krijgen.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/extremisme/schandalige-lakse-aanpak-pro-palestina-relschoppers-niet-vervolgd-na-gewelddadige-uva-demonstratie

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....