Een onderzoek zou objectief moeten zijn, dat spreekt vanzelf, maar is helaas veelal niet het geval. Onderzoeksinstituut Nivel is volledig door de mand gevallen met haar rapport over een gevoelig onderwerp: coronavaccins en oversterfte. Hoe kan het ook anders. De partijen die door het Nivel onderzocht worden werken er zelf aan mee – onafhankelijk terwijl je jezelf bestudeert? – en sommigen verstrekken de subsidies voor het onderzoek. Op de website van het Nivel staat:

“Veel van de partijen die we met ons onderzoek bedienen, zijn tevens partijen met wie we het onderzoek uitvoeren. Dit kan een samenwerkingsverband betreffen of onderzoek in opdracht. Een greep:
 

  • Beleidsorganen en subsidieverstrekkers, zoals het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Capaciteitsorgaan, gemeentelijke overheden
  • Onderzoekspartners, zoals het RIVM, Zorginstituut Nederland, het Consortium Onderzoek Huisartsgeneeskunde, gefinancierd door het Nationaal Huisartsengenootschap (NHG) – Nivel1

Op 5 september bericht de Volkskrant de uitkomsten van het langverwachte onderzoek met de onwaarschijnlijke conclusie ervan in de kop:

Onderzoek: oversterfte in de coronajaren zat vooral bij niet-gevaccineerden
 
De sterfte onder mensen die waren ingeënt tegen corona, lag in de jaren 2021 en 2022 een stuk lager dan vóór de pandemie. Waarschijnlijk zorgden het uitblijven van een griepgolf, minder verkeer op straat en schonere lucht ervoor dat er bij gevaccineerden veel minder sterfte was dan normaal. – Volkskrant2

Huh? Dit geldt dan toch zowel voor de gevaccineerden als de niet gevaccineerden?

 
Niet alleen de media proberen ons een oor aan te naaien met hun artikelen. De wetenschappers van het Nivel hebben er een rommeltje van gemaakt: de gevaccineerden worden onterecht geteld als ongevaccineerd!

In het artikel ‘De enorme data-problemen van het Nivel-rapport worden de onjuistheden uitgebreid besproken, evenals in een interview van Maurice de Hond bij De Andere Wereld. Hieronder volgt slechts een samenvatting van de dataproblemen:

  • Bij de ongevaccineerden zijn er veel meer overlijdens in de eerste 3 maanden dan de volgende 9 maanden. Terwijl dat bij de gevaccineerden juist andersom is. Dat houdt in dat een deel van de ongevaccineerden niet in de juiste categorie staat.
  • Na aftrek van de Covid-doden, die het rapport zelf vermeld, is de sterfte aan andere oorzaken onder de ongevaccineerden een stuk hoger dan onder de gevaccineerden. Dat duidt ook op een forse fout in de classificatie.
  • 3% van de gevaccineerden zitten onterecht in de groep ongevaccineerden, meldt het rapport zelf. Maar omdat er zo weinig ongevaccineerden in het onderzoek zitten, betekent dit dat de helft van de als ongevaccineerde omschreven personen in werkelijkheid gevaccineerd is. Daardoor worden er allerlei fouten gemaakt bij de berekeningen (zoals bij de verwachte sterftekans van de ongevaccineerden), zoals hier wordt uitgelegd. 
  • (In feite staat in het rapport dat er 3% van de ONgevaccineerden onterecht in die groep zitten, maar gevaccineerd zijn. Maar dat is een fout. Want het is 3% van de gevaccineerden. En dat zijn er meer dan 10 keer zoveel, gezien de veel grotere omvang van de groep gevaccineerden).

Dit is zo een broddelwerk geworden, dat dit rapport teruggetrokken dient te worden, zoals ik in dit gesprek bij De Nieuwe Wereld ook uitleg. – Maurice de Hond3

 
 

Van kwaad tot erger

 
Kortom: Onafhankelijke data specialisten signaleren dat het Nivel grote “problemen” heeft bij het plaatsen van overlijdensgevallen in de juiste groep, te weten: “gevaccineerd” of “ongevaccineerd”. De media berichten dat het Nivel “In verlegenheid is gebracht door een rekenfout”, en het onderzoek wordt van de markt gehaald.4  Helaas niet om de fout te herstellen. Twee weken later komt het instituut met een nog groter wetenschappelijk dieptepunt. In het oorspronkelijke rapport hier en daar wat herschreven, maar niet verbeterd, en de conclusie blijft staan. De critici gaan er wederom op los.

“Het grenst aan het ongelooflijke is de reactie van prof. Ronald Meester, die samen met Marc Jacobs een eigen oversterfterapport bracht waarin heel andere conclusies worden getrokken tegenover de Andere Krant. Hij wijst opnieuw op misclassificaties, vertroebelde data en onjuiste conclusies.
 
Statisticus Maurice de Hond liet nog dezelfde dag op zijn website weten “verbijsterd” te zijn en noemt het herziene rapport “nog vreemder dan het oorspronkelijke rapport. Hij stelt: “als dit rapport niet definitief wordt teruggetrokken, blijft dit een schandvlek voor alle betrokkenen.” – De andere Krant4

In een nieuw artikel op zijn website, getiteld: ‘Van kwaad tot erger’, legt Maurice de Hond uit hoe ridicuul de cijfers inmiddels geworden zijn. Zo zou maar liefst 39% van de ongevaccineerde 76-80 jarigen binnen 12 maanden overleden zijn.5 In het nieuwe rapport heeft men de tabellen met deze cijfers niet gecorrigeerd, maar gecamoufleerd. Er staat namelijk  dat ongeveer een kwart van de ongevaccineerden wel is gevaccineerd. Bij de jongste groep zou dat 15% zijn en bij de groep 76-80 jaar 75%. “Ongevaccineerd” wordt nu aangeduid als “ongevaccineerden/ ongeregistreerden omdat het feitelijk gaat om een gecombineerde groep van ongevaccineerden én mensen die hun vaccinatie niet wilden laten opnemen in het vaccinatieregister. En zo zijn er nog een aantal zaken. Maar waar het eigenlijk op neerkomt is dit: de brondata is niet zuiver, dus de eindconclusie staat op drijfzand.5

Hiermee staat de conclusie van het Nivel staat haaks op het oversterfterapport van professor Ronald Meesters en Marc Jacobs, dat eind augustus verscheen. Zij vermeden juist harde conclusies, met het oog op de vervuilde vaccinatiegegevens, meldt de Andere Krant.4 Maar dat is kennelijk niet wat de overheid onder ogen wil komen en – hoe zorgvuldig en zuiver ook geformuleerd – het rapport is genegeerd door de media en de politiek.

Ondertussen begint het steeds meer goedgelovige en volgzame burgers op te vallen dat er veel mensen plotseling sterven. Hebben we de wetenschap nog nodig om dit te bewijzen? Veel mensen zijn door het gerommel van het Nivel alleen maar gaan zien dat dit instituut thuishoort in het rijtje van onbetrouwbare instituten die Nederland rijk is.

 

Bronnen:

  1. https://www.nivel.nl/nl/over-het-nivel/over-ons-instituut
  2. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/oversterfte-in-de-coronajaren-zat-vooral-bij-niet-gevaccineerden~b8767c2b/
  3. https://maurice.nl/2024/09/07/de-enorme-data-problemen-van-het-nivel-rapport/
  4. https://deanderekrant.nl/
  5. https://maurice.nl/2024/10/01/nivel-rapport-van-kwaad-tot-erger/


Source: https://stichtingvaccinvrij.nl/nivel-in-de-knel/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....