De situatie bij Ongehoord Nederland (Omroep ON!) werd het afgelopen jaar, voor de maatregelen tegen Arnold Karskens, steeds problematischer. Dat zegt verslaggever Jonathan Krispijn bij de online show van Robert Jensen. Hij en zijn mede-redacteuren kregen in een redactievergadering horen dat ze geen kritiek meer mochten uiten op PVV, NSC, BBB “én de VVD!” Dit was totaal onacceptabel voor Jonathan en zijn collega’s.
Jonathan legt uit in de nieuwe aflevering van Jensen dat hij eigenlijk wilde opstappen toen Raisa Blommestijn de tent uitgejaagd werd omdat ze niet politiekcorrect genoeg was voor de nieuwe lijn bij ON. Maar, zei hij tegen zichzelf, als hij dat deed zou ON! in de kortste tijd veranderen in “PowNed 2.0.” Dat moest voorkomen worden.

“Maar wat toen gebeurde,” gaat hij verder, “[is] dat de PVV moest gaan formeren. En ze lieten al hun standpunten vallen. Klimaatverandering. Oekraïnestandpunt. Nexit. Wij mochten daar in één keer geen vragen over stellen.”

Geen kritiek op VVD

Sterker nog, op een gegeven moment was er een redactievergadering, aldus Krispijn. “Toen werd er letterlijk gezegd dat we geen kritiek meer mochten geven op de PVV, BBB, NSC én – Robert – de VVD! En toen dachten we bij onszelf, hier is een dynamiek – dat gevoel waar we het net over hadden – een dynamiek van ‘hé, er is iets wat dit drijft en dit moeten we tegenhouden’.”

“Natuurlijk heeft de NPO bepaalde kaders. Maar je kunt wel de huiskamer binnen van mensen […] die echt anders is. En dat dreigde te verkwanselen,” zegt Krispijn daarop. “[Vervolgens] werd Dick Schoof premier. Leuk idee op de redactie: George Woodham, goede redacteur op de achtergrond, zegt ‘we willen een video maken over de achtergrond maken over Schoof. Hij komt immers van nogal wat plekken. De AIVD, NCTV, burgertrollen die hij heeft geïnstalleerd of waar hij in ieder geval verantwoordelijk voor was, en die ook Jensenfans hebben achtervolgd op Twitter’…”

“[Maar] dat mocht niet. Een week later – zo zie je hoe het spel wordt gespeeld – werd onze zakelijke directrice minister in datzelfde kabinet. Dan zie je dus, ‘ohhhh, oké’… Toen zijn we op een gegeven moment [een brandbrief] gaan schrijven.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

“Nu hebben we een nieuw bestuur,” gaat de journalist verder. En dat nieuwe bestuur heeft een heel andere houding. ON! wil nu namelijk iedereen kritisch volgen. Als het kabinet goede dingen doet wordt het de hemel in geprezen, als het kabinet – of bepaalde partijen in het kabinet – het niet goed doen of hun principes verkwanselen, dan wordt daar iets van gezegd.

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/media/on-held-jonathan-krispijn-openbaart-bij-jensen-we-mochten-geen-kritiek-meer-uiten-op-pvv-bbb-nsc-en-vvd

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....