Journalist Joost Niemoller is woest dat het Openbaar Ministerie en de politie FVD-bestuursleden lastigvallen met “aangiftes” en “verdenkingen” over haatzaaien, groepsbelediging, eenvoudige belediging en racisme. Want, zegt Niemoller terecht, FVD heeft niets verkeerd gedaan. Wat hier gebeurt is dat het OM zijn bevoegdheden overschrijdt in een poging om een lastige partij te beschadigen. “Wie bestraft het OM?” wil hij dan ook weten.
“Van iedere politieke mening kun je wel zeggen dat die op de een of andere manier aanzet tot haat tegen dit of dat. Of deze of gene groep beledigt,” schrijft Niemoller. Dat klopt natuurlijk. Je kunt luisteren naar opmerkingen van linkse politici en stellen dat ze “haatzaaien” tegen mensen met een hoger dan gemiddeld inkomen.

“Dat is waar politiek over gaat,” stelt hij terecht. “Over het maken van keuzes en deze scherp verwoorden. Er wordt in werkelijkheid in deze politieke filmpjes van FvD nergens opgeroepen tot geweld, wat het enige motief zou moeten zijn wat strafbaar geacht kan worden.”

Wie bestraft het OM?

“Het filmpje over de Spreidingswet is volgens justitie een uiting die aanzet tot haat tegen en groepsbelediging van asielzoekers. De video over non-binaire en transgender personen is in november 2023 geplaatst op het Instagramaccount van FVD. Deze zet aan…

Beter gezegd, de filmpjes “leveren kritiek op een mentaliteit. En ja, die deze mentaliteit ridiculiseren. De mentaliteit dat we de moordenaars en de gekken die via de massaimmigratie illegaal onze maatschappij binnenstromen, enthousiast zouden moeten toezingen. En de mentaliteit dat we het ontkennen van de menselijke geslachten heilig moeten verklaren.”

Vervolgens gaat Niemoller pas echt los. “De enige die hier aanzet tot haat, is het OM,” stelt hij daarop, “die de politicus Thierry Baudet die slachtoffer werd van geweld, tot misdadiger wil omtoveren, en de daders van dit geweld overigens niet bestraft.” Want ja, dat is wel een dingetje inderdaad. Mensen die Baudet letterlijk op zijn kop slaan worden met rust gelaten door de OM. Maar als FVD een campagnefilmpje online zet wordt er direct tot vervolging overgegaan. Want och jongens, mensen kunnen zich ‘beledigd’ voelen in hun gevoelige kleine hartjes.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Daarnaast, zegt Niemoller, bedrijft het OM politiek “door selectief uit te maken wat legitieme politiek zou zijn en wat groepsbelediging.”

Zijn conclusie is dan ook: “In een normale wereld zou geen jurist hier zijn vingers aan durven branden. Het OM overtreedt de grenzen van de rechtspraak en zou dus bestraft moeten worden.”

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/joost-niemoller-fileert-dictatoriaal-om-fvd-bestraffen-het-om-zet-juist-aan-tot-haat

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....