Volgens Tim Hinchcliffe van The Sociable, een nieuwssite over de relatie van technologie met de samenleving, is het een gotspe dat er door de reguliere media nauwelijks aandacht is besteed aan The Summit of The Future van de VN, twee weken geleden. De VN-naties hebben volgens hem in New York stilzwijgend ingestemd met een set van bizarre maatregelen die alle burgers ter wereld zullen beperken in hun vrijheid, genaamd The Pact for the Future.

Vooral het aanhangsel The Global Digital Compact (GDC) in dat verdrag is huiveringwekkend, stelt Hinchcliffe. Achim Steiner van het United Nations Development Programme (UNDP) noemt het Compact de “digitale publieke infrastructuur van de wegen en spoorlijnen van ons nieuwe digitale tijdperk”, die zullen zorgen voor een “inclusieve, open, duurzame, eerlijke, veilige digitale toekomst voor iedereen”. Hinchcliffe noemt het Compact de “weg naar de digitale goelag waarin iedereen verbonden is met internet en een digitale identiteit krijgt toegewezen, terwijl degenen die de VN-visie in twijfel trekken verpletterd worden vanwege het verspreiden van haatzaaiende uitlatingen en desinformatie”. Hij gelooft dat op het internet 2.0 van de VN geen vrijheid van meningsuiting meer bestaat.

Wie goed leest in het document en luistert naar de bedenkers, kan niet anders dan concluderen dat de interpretatie van Hinchcliffe meer overeenkomt met de inhoud van het zestien pagina’s tellende document, dan de mooiklinkende woorden van Steiner. “Wij zullen internationaal gaan samenwerken om de uitdaging van mis- en desinformatie en haatzaaiende uitlatingen op internet aan te pakken door de risico’s van informatiemanipulatie te beperken op een manier die in overeenstemming is met het internationaal recht”, stelt de VN in punt 34 op pagina 9.

Vragen die dan rijzen: Wat wordt gezien als haatzaaiende uitlatingen? Wat is de definitie van mis- en desinformatie? En wie bepaalt wat rechtvaardig is?

Het antwoord werd tijdens de top gegeven: de VN bepaalt dat. In de paneldiscussie in New York over The Future of Information Integrity and the SDG’s liet VN’s onder-secretaris voor Globale Communicatie Melissa Flemming – in 2022 verantwoordelijk voor de uitspraak “We own the science”, toen het ging over klimaatverandering – weten dat er stevig ingegrepen zal worden als er in de toekomst tegen de lijn van de Sustainable Development Goals (SDG’s) wordt ingegaan. Zij legde uit dat de VN het roer omgooide toen ze erachter kwamen dat de informatie van de VN op de grote platforms ter discussie werd gesteld. “We zijn online aangevallen. Elke SDG is besmet geraakt door desinformatie of hate speech. Daarom hebben we UN Global Principles voor informatie-integriteit ontwikkeld, die – zo geloven wij – een blauwdruk richting een gezond informatie-ecosysteem is.”

Flemming stelt dat de VN “geen andere keuze had dan actie ondernemen”. Het huidige internet is volgens haar “zo toxisch geworden”, dat het bijna onmogelijk is geworden “te communiceren in een omgeving met mensen die zich afzetten tegen de krachten van het goede”, waartoe zij zichzelf en de VN rekent. “We moeten dus nieuwe manieren vinden om door de desinformatie en haat heen te breken.”

Een van die manieren is door op het web 2.0 te gaan werken met kunstmatige-intelligentiebots die informatie gaan ‘zuiveren’. Uit het Global Digital Compact blijkt dat informatie die overeenkomt met de uitgangspunten van de SDG’s als waar wordt aangemerkt. Desinformatie is alle info die de SDG’s kunnen ondermijnen. AI gaat zo een belangrijke bijdrage leveren aan het vervullen van SDG’s, verwacht de VN. “Wij erkennen het enorme potentieel van kunstmatige-intelligentiesystemen om de vooruitgang op het gebied van alle SDG’s te versnellen”, staat in punt 53.

Ook staat in het verdrag dat de VN zo snel mogelijk iedereen ter wereld – dus ook de naar ­schatting 2,6 miljard mensen die nu nog geen (goede) toegang hebben tot het web – wil voorzien van internettoegang. De “digitale kloof” in de ontwikkelingslanden moet rap worden gedicht. Steiner gaf een visioen van 2030, waarin hij schetste dat “elke persoon op aarde dan een veilige digitale identiteit heeft, zo ook de jonge moeder in wat nu nog een ontwikkelingsland heet. Het geeft haar niet alleen toegang tot een ­bankrekening, educatie en gezondheidszorg, zij zal zich voor het eerst ook gezien voelen”.

Justin Haskins, die samen met de bekende podcaster Glenn Beck het boek Dark Future: Uncovering the Great Reset’s terrifying next ­phase’ schreef, stelt dat alle benodigde partijen (stakeholders) al aan boord zijn. “De globalisten vertellen dat er meer samenwerking tussen big tech, media-organisaties, bedrijven, overheden en zelfs mensenrechtenorganisaties zal komen. Zij praten alle vrijheidsbelemmering goed, onder de noemer van een veilig internet. Wat ze werkelijk doen, is het manipuleren van alle facetten van de samenleving, zodat ze het internet kunnen controleren. Dit is de grootste propaganda-agenda in de moderne historie.”

Hinchcliffe vat het stappenplan samen. “Stap 1: de digitale kloof dichten door iedereen op het internet te krijgen. Ook de 2,6 miljard mensen die er nog niet op zitten, moeten in het digitale controlesysteem. Stap 2: Installeer de digitale publieke infrastructuur met een digitale ID, cbdc (digitale munt – red.) en mogelijkheid tot het grootschalig delen van data en maak de mensen afhankelijk van dit systeem. Stap 3: Censureer het narratief dat tegen Agenda 2030 ingaat. Maak de naties, de autoriteiten en de private sector daar onderdeel van en ze zullen elk verhaal vernietigen wat daar tegenin gaat.”


Source: http://deanderekrant.nl/nieuws/global-digital-compact-is-de-weg-naar-de-digitale-goelag-2024-10-07

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....