Toen Arnold Karskens geschorst werd door de Raad van Toezicht van Ongehoord Nederland werd bekend dat de RvT ook onafhankelijk onderzoek zou laten doen. Nou, dat is gebeurd. De resultaten zijn bepaald niet plezant voor Karskens maar wel voor mensen die hopen dat de rust kan wederkeren bij de omroep. Als gevolg van dit onderzoek is hij namelijk direct ontslagen.

Ongehoord Nederland laat vandaag zelf weten dat het einde oefening is voor Karskens. Definitief. De reden is heel helder. Uit onderzoek van SVision blijkt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag en het creëren van een angstcultuur. Als gevolg hiervan ontstond er voor veel mensen een bijzonder onprettige en zelfs zorgelijke werkomgeving bij ON!

De voorzitter van de Raad van Bestuur is Bauke Geersing. Die kennen we niet alleen van zijn optredens bij ON!, maar ook van zijn voorzitterschap van de NOS in het verleden. Geersing is dus een man met ervaring. Hij zegt dat het echt niet kon wat er gebeurde met Karskens.

“Het onderzoek is vanaf maandag beschikbaar” voor het publiek, zegt hij. “Wij zullen daar volledig transparant over communiceren. Eerst gaan wij het bestuur, de medewerkers en de ledenraad inlichten.”

Schreeuwen en intimideren

SVision sprak met maar liefst 18 werknemers van ON! Die wilden allemaal hun verhaal op video doen, hoewel ze voor het grote publiek anoniem zullen blijven. Uit de gesprekken met de werknemers blijkt dat Karskens verantwoordelijk is voor het creëren van een “cultuur van stilte, waarin problemen niet werden benoemd uit angst voor repercussies.”

Meerdere werknemers laten weten dat Karskens op onbehoorlijke manier tegen ze schreeuwden. Dat deed hij dan blijkbaar met zijn gezicht erg dicht bij het gezicht van de persoon in kwestie, wat als extreem intimiderend is ervaren.

Niemoller: onvermijdelijk

Mede-oprichter van ON! Joost Niemoller heeft zich op X uitgesproken over het ontslag van Karskens. Hij steunt de Raad van Toezicht en laat weten dat hij Karskens óók op buitengewoon negatieve wijze heeft leren kennen. Zo zou Karskens extreem manipulerend zijn. Dit was zo erg “dat bijna niemand” er “nog tegen kon,” aldus Niemoller.

“Ik sprak zoveel mensen die onnodig onder het gedrag van Arnold hebben geleden,” gaat hij verder. “En hij wilde maar niet leren. Heel jammer dat het niet anders opgelost kon worden maar dit ontslag is onvermijdelijk. ON moet verder! De zaak gaat altijd boven de personen.”

De kogel is door de kerk. Een dramatisch maar onvermijdelijk moment na een onafhankelijk onderzoek. Arnold was essentieel als aanjager voor het project @ongehoordnedtv en daarvoor verdient hij alleen maar respect. Maar de problemen door zijn manipulatief gedrag, wat ik in de…

De Raad van Toezicht (RvT) van Ongehoord Nederland (ON!) heeft Arnold Karskens op vrijdag 11 oktober 2024 ontslagen als bestuursvoorzitter en lid van het bestuur van ON!.

Dit besluit is genomen op basis van het op maandag 7 oktober 2024 uitgebrachte onafhankelijke externe…

Karskens wil naar de rechter

Opmerkelijk genoeg laat Karskens advocaat weten dat die ON! of in ieder geval de RvT mogelijk voor de rechter wil slepen wegens smaad en laster. Dat is wat gek. Het onderzoeksbureau is immers tot bovenstaande conclusies gekomen. De RvT vertrouwt op dat onderzoek en handelt op basis van de bevindingen.

Hoe je de RvT vervolgens kunt aanklagen voor de bevindingen van het onderzoek van een onafhankelijke externe organisatie is mij een raadsel. Dat je je ontslag aanvecht is één ding. Maar op basis van dit? Mwah. Beetje merkwaardig.

Geen antisemitisme

Sterker nog, SVISION heeft ook onderzoek gedaan naar de beschuldiging van Karskens aan het adres van de ON!-redactie. Namelijk dat daar antisemieten zouden rondlopen. Wat blijkt? Dat is nergens op gebaseerd. Er zijn geen jodenhaters bij Ongehoord Nederland.

Als je dát hoort zou je denken dat als iemand iets kan doen op basis van smaad en laster, dat het dan niet meneer Karskens is. Of zie ik dat verkeerd?

(Artikel
gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar.
Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in
deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Rust 

Natuurlijk is het te hopen dat de rust nu wederkeert bij Ongehoord Nederland, zowel bij de werknemers als bij de (potentiële) leden. We hebben immers gezien dat ON! echt iets toevoegt aan de NPO. Zonder ON! is het allemaal hetzelfde.

Wat daar voor nodig is? De strijdbijl tussen Karskens en ON! moet begraven worden. Karskens moet verder met zijn leven – en ON! moet nu snel een hoofdredacteur en andere leden van de redactie regelen zodat de omroep op een volwaardige manier kan doorgaan. Het liefst met een redactie die onafhankelijk fungeert van het bestuur.

DDS
heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor
niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter
dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet
afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief
is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/media/arnold-karskens-ontslagen-door-on-na-onafhankelijk-onderzoek-experts-onveilige-werksfeer-en-een-angstcultuur

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....