Afgelopen week diende Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer een motie in over het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen op 26 september 2022 als daad van agressie. Van Houwelingen wees erop dat minister van Defensie Brekelmans deze aanslag eerder al betitelde als ‘niet acceptabel’. Hij benadrukte dat de Nord Stream-pijpleidingen voor 9% in handen zijn van de Nederlandse Staat via Gasunie, waardoor dit incident ons veel geld heeft gekost en hoge gasprijzen heeft veroorzaakt.

Op dinsdag stemde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer echter tegen de motie van FVD waarin gesteld werd dat het opblazen van de Nord Stream een daad van agressie was. Dit roept de vraag op: hoe kan men volhouden dat dit geen daad van agressie was? FVD-voorman Thierry Baudet uit zijn verbazing hierover.

Opvallend is dat er in de dagen voorafgaand aan de explosies Amerikaanse oorlogsschepen aanwezig waren bij de Nord Stream-pijpleidingen, waarbij hun transponders waren uitgezet. Deze informatie, afkomstig van de Deense krant Politiken, werpt een nieuw licht op de gebeurtenissen.

Het is onbegrijpelijk dat de motie van FVD, die de Nord Stream-explosies als een daad van agressie bestempelt, werd verworpen. Het lijkt erop dat er sprake is van een situatie waarbij de belangen van bepaalde partijen zwaarder wegen dan het erkennen van de werkelijkheid.

Al met al roept deze gang van zaken vragen op over de integriteit en transparantie van de besluitvorming in de Tweede Kamer. Het is van groot belang dat dit soort kwesties grondig worden onderzocht en dat er verantwoording wordt afgelegd. We kunnen niet zomaar voorbijgaan aan de gevolgen van dergelijke acties en de mogelijke betrokkenheid van buitenlandse mogendheden.


Source: https://www.ninefornews.nl/hoe-dan-ruime-kamermeerderheid-stemt-tegen-fvd-motie-die-stelt-dat-opblazen-nord-stream-daad-van-agressie-was/

.


Een gedachte over “‘Hoe dan?’ Ruime Kamermeerderheid stemt TEGEN FVD-motie die stelt dat opblazen Nord Stream daad van agressie was.”
  1. Triphane in Zwitserland, gelieerd aan OCCAM, zal ongetwijffeld de gecodeerde instructies aan het misdaadsyndicaat in de Tweede Kamer boven wate halen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....