Elon Musk is in opkomst als een significante financiële ondersteuner van Donald Trump’s presidentiële campagne, met een bijdrage van $75 miljoen aan zijn pro-Trump super PAC in de afgelopen drie maanden.

5 okt 2024; Butler, PA, VS; Elon Musk komt het podium op met voormalig president Donald Trump terwijl Trump spreekt tijdens een campagnebijeenkomst in Butler, PA, op 5 oktober 2024. Op 13 juli 2024 schoot een schutter acht keer op de voormalige president en Republikeinse presidentiële kandidaat tijdens een bijeenkomst in Butler. Trump werd door een kogel geraakt in de aanval, en de brandweerman Corey Comperatore uit Pennsylvania werd gedood terwijl hij probeerde zijn familie te beschermen tegen de aanval. Twee andere mannen raakten gewond. Verplicht credit: Jasper Colt-USA TODAY NETWORK via Imagn Images

Deze instroom van geld positioneert Musk, de rijkste man ter wereld, als een cruciale speler in de aankomende verkiezingen, terwijl hij een “rode golf” in belangrijke swingstaten probeert te genereren die zou kunnen helpen Trump terug naar het Witte Huis te stuwen.

Musk richtte America PAC op om zich te concentreren op het mobiliseren van kiezers in nauw bevochten staten.

Trump Fighting For America Collectable Gold Coin – Vecht! – Moet je zien

Recente onthullingen ingediend bij de Federal Election Commission onthullen dat de PAC ongeveer $75 miljoen heeft uitgegeven tijdens de periode van juli tot september, waardoor het de leidende pro-Trump super PAC is die zich richt op het verhogen van de kiezersopkomst.

Opmerkelijk is dat Musk de enige donor was aan America PAC, wat hem aanzienlijke invloed geeft in het verkiezingslandschap.

De Trump-campagne is sterk afhankelijk van externe organisaties voor kiezerswerving, wat de rol van Musk versterkt naarmate de verkiezingen naderen.

Deze komende race tussen Trump en de Democratische genomineerde, Kamala Harris, wordt verwacht een van de dichtste verkiezingen in decennia te zijn.

Nadat hij aanvankelijk voor president Biden had gestemd in 2020, is Musks politiekealignering dramatisch verschoven.

Hij heeft Trump formeel gesteund in juli en verscheen samen met hem op een bijeenkomst in Pennsylvania eerder deze maand.

Op woensdag kondigde Musk plannen aan om terug te keren naar Pennsylvania voor een “reeks gesprekken” gericht op het versterken van de steun.

Zij die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de gesprekken, gepland van morgen tot maandag, moeten een petitie ondertekenen op de website van America PAC.

Deze petitie belooft ondersteuning voor “vrije meningsuiting en het recht om wapens te dragen,” en bevestigt tevens de deelname aan de aankomende verkiezingen.

America PAC heeft als doel om meer dan één miljoen handtekeningen voor dit initiatief te verzamelen, met een financiële stimulans van $47 voor elke geregistreerde kiezer die naar de petitie wordt verwezen.

Bovendien is America PAC ook actief in andere strijdtonelen, zoals Wisconsin, en is het door de Washington Post beschreven als het uitvoeren van een van de meest ambitieuze onafhankelijke get-out-the-vote operaties voor Republikeinse kandidaten.

De strategie van de PAC richt zich op het mobiliseren van individuen die Trump steunen maar niet consistent stemmen, wat een hoog risico met zich meebrengt voor de Trump-campagne.

Ondanks zijn cruciale rol heeft America PAC verschillende uitdagingen ondervonden. Het betrad de verkiezingsrace later dan andere politieke actiegroepen (PAC’s) en heeft moeite gehad om personeel en contractanten te behouden.

Sinds juli heeft de PAC twee grote contractanten die verantwoordelijk waren voor de kiezerswervingsinspanningen beëindigd en heeft het moeite gehad om deurkloppers te rekruteren in verschillende strijdtonelen.

Veel wervingsgroepen hadden hun teams al samengesteld tegen de tijd dat America PAC operationeel werd.

Bovendien hebben extreme temperaturen in de zomer en de herfst in staten zoals Nevada en Arizona de mogelijkheid van de PAC om een workforce voor huis-aan-huis werving te behouden in de laatste weken voor de verkiezingen belemmerd.

Tegen het einde van september meldde America PAC dat er ongeveer $4 miljoen over was in hun budget.

De aanzienlijke donaties van Musk aan America PAC elevateren hem naar de rangen van prominente Republikeinse mega-donoren, naast figuren zoals bankier Timothy Mellon en casinobillionaire Miriam Adelson.

Recente documenten gaven aan dat Adelson $95 miljoen heeft bijgedragen aan een andere pro-Trump super PAC, Preserve America PAC, in dezelfde periode.

Hoewel Musks evidente verschuiving naar rechts in de Amerikaanse politiek de aandacht heeft getrokken, onthulden berichten eerder deze maand dat hij jarenlang in het geheim een conservatieve politieke groep heeft gefinancierd, vóór zijn openbare steun voor Trump.

Dit omvat bijdragen aan een groep genaamd Building America’s Future, die kritisch is geweest over de Biden-Harris administratie en miljoenen van Musk heeft ontvangen in 2022.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/elon-musk-announces-moves-to-help-trump-win-pennsylvania-donated-75-million-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....