Veertiger Steven D.M. en Roland B. (65) uit Diest staan voor de rechter omdat ze ervan worden beschuldigd Limburger Christopher Lus (24) de dood te hebben ingejaagd. Christopher overleed aan een overdosis in het huis van D.M., nadat zijn vriendinnetje Yzora Mertens (19) twee weken eerder onder dezelfde omstandigheden was gestorven. Het tragische verhaal van deze jonge geliefden heeft de stad in shock achtergelaten.

Het begon allemaal met het verlies van Yzora, waar Christopher niet mee kon omgaan. Zijn moeder plaatste een hartverscheurend bericht op Facebook, waarin ze beschreef hoe haar zoon het verlies van zijn geliefde niet kon verwerken. Christopher zocht troost in drugs, met name zware pijnstillers zoals Fentanyl. Deze verslaving verwoestte zijn leven en uiteindelijk leidde het tot zijn dood.

Yzora deelde hetzelfde leed als Christopher. Ze vocht ook tegen haar eigen demonen en samen vormden ze een koppel. Op een noodlottige dag werd Yzora dood aangetroffen in bed. De wetsgeneesheer en het toxicologisch onderzoek wezen op een mogelijke overdosis als doodsoorzaak. Christopher was degene die haar levenloze lichaam ontdekte, wat een enorme klap voor hem moet zijn geweest.

Het verdriet en de pijn van Christopher werden verder versterkt door zijn drugsdealer, Steven D.M. Deze veertiger bood Christopher een toevluchtsoord en voorzag hem van de drugs waar hij naar verlangde. Op de dag voor zijn eigen dood bracht Christopher tijd door met D.M., waar ze samen cocaïne gebruikten en videogames speelden. D.M. verliet zijn appartement en sloot de deur af, zonder te beseffen dat Christopher in een gevaarlijke positie verkeerde.

De volgende dag keerde D.M. terug naar zijn appartement en ontdekte hij dat Christopher al enkele uren overleden was. Het onderzoek naar de doodsoorzaak wees uit dat het een combinatie was van zware pijnstillers en cocaïne. D.M. en Roland B. worden beschuldigd van het verkopen van medicatie en drugs, evenals het vormen van een criminele vereniging met een drugsbende in Nederland.

Het gerechtelijk onderzoek is nog steeds gaande, met huiszoekingen en vragen over de voorschriften van de zware pijnmedicatie die D.M. kon krijgen. De speurders hebben zelfs de huisarts onderzocht die deze voorschriften verstrekte. Het lijkt er echter niet op dat er sprake is van opzet, maar het onderzoek is nog niet afgerond.

In de rechtbank van Leuven werd drie jaar cel geëist tegen D.M., terwijl er twee jaar werd gevraagd voor B. Het vonnis zal op 13 november worden uitgesproken. Voor de ouders van Christopher komt dit alles te laat. Ze werden zelfs afgeperst om de drugsschulden van hun zoon en zijn vriendin te betalen. Ze hebben er alles aan gedaan om hun zoon te redden, maar helaas mocht het niet baten. Het verlies van Christopher en Yzora heeft diepe wonden achtergelaten in de harten van hun geliefden.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241016_96006964

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....