Een gevaarlijke Venezolaanse bende, bekend als Tren de Aragua (TdA), heeft zijn criminele activiteiten uitgebreid naar de VS en bezet nu minstens vier appartementencomplexen in San Antonio, Texas, volgens berichten van de wetshandhaving en de Daily Mail.

TdA, berucht om drugshandel, mensenhandel en kinderprostitutie in Zuid-Amerika, heeft zijn weg naar de VS gevonden te midden van een golf van Venezolaanse migranten.

De bende is betrokken geweest bij misdaden in Miami, Texas, Denver en New York, en ontketent een golf van geweld waar haar leden zich vestigen.

Trump Fighting For America Verzamelt Gouden Munt – Vecht! – Must See

De aanwezigheid van de bende in Amerikaanse steden heeft meer aandacht gekregen nadat ABC’s Martha Raddatz hun bereik in Aurora, Colorado, bagatelliseerde.

Echter, vorige week leidde een inval in San Antonio tot de arrestatie van 19 personen, waaronder vier leden van de bende, in verband met illegale activiteiten in de Palatia Apartments.

Volgens de wetshandhaving had de bende de controle over de Palatia Apartments gedurende maanden, waarbij het complex als basis werd gebruikt voor drugshandel en prostitutie, inclusief het uitbuiten van vrouwen en kinderen.

Schokkend genoeg is dit slechts een fractie van het probleem, aangezien autoriteiten bevestigden dat nog drie andere appartementencomplexen in de stad ook door TdA bezet zijn, hoewel die locaties niet bekendgemaakt zijn ter bescherming van lopende onderzoeken.

Bij een inval voor zonsopgang op 5 oktober, overspoelden honderden agenten de Palatia Apartments na weken van onderzoek. Buren beschrijven de scène als chaotisch, met helikopters, drones en zwaarbewapende politie die het gebied binnendringen. “Elk departement was hier, ze droegen helmen en kogelwerende vesten,” zei een bewoner.

De greep van de bende is niet beperkt tot Texas. Tren de Aragua heeft een geschiedenis van infiltratie in gemeenschappen door de VS, van Denver tot de zuidelijke grens in Juarez, Mexico. Daar ontvoert en exploiteert de bende asielzoekende migranten, en profiteert verder van de humanitaire crisis veroorzaakt door het Venezolaanse regime.

Zoals voormalig Colorado ICE-directeur John Fabbricatore uitlegde, is de bende diep betrokken bij prostitutie, die ze gebruiken als een manier om drugs aan kwetsbare mensen te pushen.

In Zuid-Texas heeft de bende operaties opgezet net ten noorden van het Migrant Resource Center in San Antonio, een onderkomen beheerd door Catholic Charities. Dankzij een undercoveragent die in het onderkomen is ingebed, werd inlichting verzameld die leidde tot de recente inval in Palatia Apartments.

San Antonio politiechef William McManus heeft beloofd door te gaan met de hardhandige aanpak en verklaarde: “We weten wie je bent, en we komen voor je.”

Het heerschappij van terreur van de bende is nog niet voorbij, met meer arrestaties die in de nabije toekomst worden verwacht. Maar de lokale bevolking blijft bang, en velen maken zich zorgen dat stadsofficials de dreiging niet volledig onder ogen zien.

Joe Jones, president van de San Antonio Firefighter’s Association, uitte zijn bezorgdheid en zei dat het stadhuis de aanwezigheid van de bende bagatelliseert, zelfs terwijl noodhulpverleners zich zorgen maken om hun eigen veiligheid. Brandweermannen, die er vergelijkbaar uitzien als politieagenten, zijn ongewapend, wat hen bijzonder kwetsbaar maakt in bende-gecontroleerde gebieden.


De meningen die door bijdragers en/of inhoudpartners worden geuit, zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/illegal-alien-gang-strengthens-hold-on-texas-complexes-in-kamalas-america-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....