De Hoëgh Aurora, het grootste autoschip ter wereld, heeft zijn indrukwekkende entree gemaakt in de Antwerpse haven. Met zijn imposante afmetingen van 200 meter lang en 38 meter breed, kan dit recordschip maar liefst 9.100 auto’s vervoeren. Het schip is momenteel op zijn maidentrip langs verschillende grote Europese havens en heeft al eerder Zeebrugge en Amsterdam aangedaan.

Wat dit schip echt bijzonder maakt, is zijn ecologisch vooruitstrevende karakter. Het is uitgerust met 1.500 vierkante meter zonnepanelen, kan op walstroom worden aangesloten en heeft motoren die kunnen overschakelen op koolstofneutrale brandstof zoals groene ammoniak. Hiermee zet rederij Hoëgh Autoliners een monumentale stap richting nuluitstoot voor zijn schepen tegen 2040.

De Hoëgh Aurora is de eerste van twaalf schepen die Hoëgh Autoliners heeft besteld. Het schip is momenteel te bewonderen aan de kaaien van autobehandelaar ICO aan de Vrasene Terminal, de grootste terminal voor rollend materieel in de haven van Antwerpen. Een ware blikvanger die laat zien hoe belangrijk Belgische autoterminals en havens zijn.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241016_94553865

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....