Ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) staat open voor nieuwe ideeën om de asieldruk te verminderen en de terugkeercijfers te verhogen. Ze is niet meteen tegen het plan van de rechtse Nederlandse regering om uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda te sturen. De Moor wil echter benadrukken dat niet elk recept in aanmerking komt en dat de fundamentele rechten gerespecteerd moeten worden. Ze blijft vasthouden aan het principe dat mensen die bescherming nodig hebben, die ook moeten krijgen.

Tijdens de Europese top wordt er gesproken over de aanpak van illegale migratie en de samenwerking tussen Italië en Albanië. Nederland onderzoekt de mogelijkheid om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen in Oeganda, vergelijkbaar met de afgevoerde Rwanda-deal van de vorige Britse regering.

De Moor benadrukt het verschil tussen een terugkeerhub voor uitgeprocedeerde asielzoekers en de samenwerking tussen Italië en Albanië. Ze staat open voor het idee van terugkeerhubs, maar waarschuwt dat niet elk recept geschikt is. Het moet altijd respect tonen voor de fundamentele rechten en bescherming bieden aan mensen die het nodig hebben.

Als kandidaat om zichzelf op te volgen binnen een volgende regering, zegt De Moor dat ze de uitdagingen erkent en bereid is om door te gaan. Ze heeft altijd met hart en ziel gewerkt aan haar functie als staatssecretaris voor Asiel en Migratie.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241017_92592480

.


Door NieuwsBlad

Een gedachte over “Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor wijst idee van ‘terugkeerhub’ in Oeganda niet meteen van de hand.”
  1. Terugkeerhub is typische taal van het WEF. Lok landen met grondstoffen leeg naar NL en deporteer dan uiteindelijk naar Oeganda voor een eindoplossing. Twee vliegen in één klap. Europa èn Afrika kapot voor Larry Fink, Bill Gates, Rothschilds en consorten. Ten tijde van de stadhoudersbrief aan Lieber Adolf was het Mozambique!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....