Minister van Asiel en Migratie, Marjolein Faber (PVV), heeft het inreisverbod voor de Britse schrijver David Icke met twee jaar verlengd. Icke heeft geen afstand genomen van zijn “eerdere gedachtegoed”, verspreidt nog steeds “complottheorieën”, doet nog altijd uitlatingen die “kunnen bijdragen aan anti-overheidsextremisme”, “draagt nog steeds het beeld uit dat de wereld wordt geregeerd door geheime genootschappen” en laat zich nog steeds antisemitisch uit, stelt Faber in een schrijven van 16 oktober 2024. Om deze redenen is hij nog steeds een “gevaar voor de openbare orde”, oordeelt zij.

Icke werd op 3 november 2022 de toegang tot het Schengengebied ontzegd door Justitie. Hij was uitgenodigd bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op 6 november 2022. Organisator ‘Samen voor Nederland’ wordt in de brief van Justitie omschreven als “een samenwerkingsverband van groeperingen die elkaar vinden in gevarieerde thema’s die zich tegen de overheid richten”. Het besluit was gebaseerd op een informatierapport van de politie Amsterdam én op twee algemene rapporten van de NCTV, waarin de NCTV waarschuwde “dat complottheorieën, antisemitisme en Holocaustontkenning de democratische rechtsstaat schaden, enerzijds omdat de legitimiteit van gezagsdragers wordt ondermijnd en anderzijds omdat in nationale wetgeving en internationale verdragen een verbod is vastgelegd op het aanzetten tot haat.” Icke heeft het inreisverbod al diverse malen juridisch aangevochten, maar zonder resultaat.

De verlenging met twee jaar van het al twee jaren durende inreisverbod van schrijver David Icke komt als een schok voor veel mensen. Justitie blijkt Icke de afgelopen tijd nauw gevolgd te hebben. In een brief van 16 oktober waarin minister van Asiel en Migratie Marjolein Faber (PVV) het besluit aankondigt, wordt uitgebreid geciteerd uit interviews met Icke en artikelen van zijn hand die het afgelopen jaar zijn verschenen. Die citaten worden door Justitie aangevoerd om aan te tonen dat Icke een gevaar is voor de openbare orde.

Zo is het volgens Justitie kennelijk niet toegestaan te beweren dat de werkelijke macht in de wereld in ­handen is van een ‘elite’ die achter de schermen opereert. “Het uitdragen van het narratief over een ‘kwaadaardige elite’ wakkert wantrouwen aan tegen democratische instituties, ondermijnt het functioneren van de democratische rechtsorde en vormt een opmaat voor intimidatie en geweld”, stelt Justitie.

Justitie citeert hierbij een recent interview met Robert Jensen, waarin Icke stelt “dat er een wereldwijd netwerk is van geheime genootschappen (the global cult). Via dit netwerk wordt geavanceerde informatie doorgegeven door de generaties heen. Dit netwerk is geïsoleerd van de bevolking, want ‘they don’t want the population to know what they know’.” Of dit waar is of niet, het is wat veel mensen geloven en waarvoor zij het nodige bewijs aanvoeren. Dergelijke ideeën zijn volgens Justitie blijkbaar verboden in Nederland.

Justitie is er ook nogal verbolgen over dat Icke zich negatief uitlaat over Nederlandse politici. “In een video genaamd The Shadow People: Making spy chiefs prime minister prosecuting those that expose them, die op 2 juni 2024 op uw website is geplaatst, laat u zich laatdunkend uit over Nederlandse politici en veronderstelt u dat er in Nederland sprake is van een ‘schijn’ democratie”, schrijft Justitie. Mag dit ook niet meer worden gezegd? “Ook herhaalt u in het interview met Robert Jensen dat covid een hoax was en dat de vaccinaties bedoeld waren om de bevolking te controleren”, stelt Justitie, die deze uitlating kennelijk ook ziet als een gevaar voor de openbare orde.

Het zal niemand verrassen dat het verwijt van antisemitisme ook weer van stal wordt gehaald. Justitie verwijt Icke dat hij beweert dat de staat Israël het Joodse volk misbruikt voor zijn eigen doeleinden. Justitie citeert hem als volgt: “It is time to put down the fault lines of Jew and Muslim, East and West, and come together in common cause to dismantle the control system that imposes its will through ALL countries, creeds, cultures, races, and religions.” Met andere woorden, volgens Icke moeten joden, moslims en alle andere mensen samenkomen om zich te verzetten tegen de totalitaire staat. Justitie noemt dit “antisemitisme”.

De ironie is dat het besluit van Justitie, en de redenen die hiervoor worden aangevoerd, alleen maar het gelijk van Icke bewijzen.


Source: http://deanderekrant.nl/nieuws/inreisverbod-david-icke-met-twee-jaar-verlengd-2024-10-16

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....