Haar lichaam is dan wel teruggevonden, maar dat wil niet zeggen dat alles daardoor uitgeklaard is rond de dood van Lina, het 15-jarig Franse meisje dat in september vorig jaar spoorloos verdween tijdens een wandeling naar het station. Op die bewuste dag verliet ze haar moeder in Plaine en begaf ze zich te voet naar het station Saint-Blaise-la-Roche, ongeveer drie kilometer verderop, om haar vriend in Straatsburg te bezoeken. Haar vriend sloeg alarm toen ze niet op de afgesproken tijd aankwam en er werd een grootschalige zoektocht naar Lina opgestart.

Meer dan een jaar later werd haar lichaam gevonden in een afgelegen gebied in Nevers, op ruim 400 kilometer van Plaine. Dit bevestigde het openbaar ministerie van Straatsburg. De auto van de hoofdverdachte, Samuel Gonin, werd een dag na Lina’s verdwijning in Nevers aangetroffen. Hoewel alles in de richting van Gonin wijst, kon hij niet worden gearresteerd omdat hij zichzelf van het leven had beroofd.

De zaak lijkt grotendeels opgelost, maar er blijven nog enkele onbeantwoorde vragen. Waarom bevond Gonin zich bijvoorbeeld in de regio Plaine? Er is geen enkele aanwijzing dat hij deze plek kende en er lijkt geen gemeenschappelijke band te zijn tussen Lina en Gonin, behalve het ontmoetingspunt. Wat dreef de dader tot deze daad? Gonin had een geschiedenis van gewelddadige diefstallen en kampte met een drugsverslaving, maar niets wees op een ontvoering als deze.

Ook de telefoon van Lina blijft een mysterie. Hoewel haar handtas en het hoesje van haar telefoon in Gonins auto werden gevonden, ontbreekt elk spoor van de telefoon zelf. Het signaal van de telefoon stopte op een specifiek moment, wat de zaak nog raadselachtiger maakt.

“Moeilijke scheiding”

De dader, Samuel Gonin, had op het moment van de feiten te maken met een “moeilijke scheiding”, had een


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241017_93381580

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....