Een verhitte discussie ontvouwde zich tijdens een CNN-segment op dinsdagavond, waar Ryan Girdusky, oprichter van de 1776 Project PAC, betoogde dat het “Ferguson-effect” en de verminderde politieaanwezigheid in gemeenschappen leiden tot een toename van geweldsmisdrijven.

De term “Ferguson-effect” werd voor het eerst bedacht door politiechef Sam Dotson van St. Louis in 2014 na de door de politie betrokken schietpartij op Michael Brown in Ferguson, Missouri.

De hypothese suggereert dat een afname van politieactiviteit resulteert in een toename van geweldsmisdrijven.

Trump Fighting For America Collectable Gold Coin – Vecht! – Must See

Girdusky koppelde dit fenomeen aan de nasleep van de dood van George Floyd en de daaropvolgende protesten en rellen die in 2020 plaatsvonden, en stelde dat deze gebeurtenissen bijdroegen aan een significante stijging van het aantal sterfgevallen onder zwarte mannen.

“Er zijn de rellen na George Floyd [die] resulteerden in 15.000 sterfgevallen onder zwarte mannen in dit land,” beweerde Girdusky tijdens het segment, wat een reactie opriep van CNN-politieke commentator Bakari Sellers, die de geldigheid van zijn beweringen in twijfel trok. “Hoe?” vroeg Sellers.

Girdusky lichtte toe en legde uit dat de waargenomen risico’s van politiewerk tijdens de rellen in 2020 ervoor zorgden dat agenten zich terugtrokken van actieve dienst. “De golf van geweldsmisdrijven, het was als het Ferguson-effect, het Ferguson-effect en het Floyd-effect … Want wat er gebeurt is na de Ferguson-rel en na de Floyd-rel, trekken politieagenten uit angst voor hun banen en politieke dekking zich vaak terug van hun werk, wat resulteert in de omvang van de criminaliteit,” zei hij.

CNN-presentator Abby Phillips onderbrak Girdusky en stelde: “Ryan, wacht, wacht. Ryan, we moeten je daar stoppen, want je maakt letterlijk een verbinding vanuit je eigen conjectuur. Dat kun je gewoon niet doen.”

Opmerking benadrukte de spanningen rond de discussie, aangezien beide partijen probeerden hun standpunten over de oorzaken van toenemende criminaliteit vast te stellen.

Nadat Phillips probeerde de orde onder het panel te herstellen, gaf Sellers aan dat de stijging van rellen en geweldsmisdrijven niet uitsluitend kon worden toegeschreven aan de sterfgevallen van zwarte mannen. “Dat maakt letterlijk, en mijn punt aan jou is, dat het geen zin heeft,” stelde Sellers. Hij benadrukte zijn steun voor de wetshandhaving, maar pleitte voor hervormingen, en zei: “Ik wil dat politieagenten eigenlijk beter betaald worden, ik wil gewoon betere politie, meer gekwalificeerde politie.”

Phillips herinnerde het panel eraan dat Donald Trump president was tijdens de dood van Floyd en de BLM-rellen, wat leidde tot een debat over verantwoordelijkheid. “Je probeert de criminaliteit op Joe Biden te steken, maar je zegt dat mensen die stierven toen Donald Trump president was, dat is niet zijn schuld?” vroeg ze.

Girdusky reageerde door te beweren dat de president geen controle heeft over lokale politieafdelingen en verduidelijkte: “Ik heb Joe Biden niet beschuldigd.”

Na het segment plaatste Girdusky een link naar CNN’s eigen berichtgeving met James Comey die het ‘Ferguson-effect’ bespreekt.

De kwestie van criminaliteit is geëscaleerd tot een belangrijk politiek onderwerp in de nasleep van de BLM-rellen, vooral nu de verkiezingen van 2024 naderen.

Kamala Harris is bekritiseerd vanwege haar eerdere steun voor de beweging om de politie te ontmantelen die tijdens de BLM-protesten aan kracht won.

In mei 2020 steunde ze het Minnesota Freedom Fund, dat gericht was op het vrijlaten van protesteerders die tijdens de rellen waren gearresteerd.

Na haar selectie als running mate van de toenmalige Democratische presidentskandidaat Joe Biden, nam het communicatieteam van Harris een andere houding aan. “Joe Biden en Kamala Harris steunen het ontmantelen van de politie niet, en het is een leugen om anders te suggereren,” zei de voormalige perssecretaris van Harris, Sabrina Singh, in oktober 2020, volgens CNN.

Ze voegde eraan toe: “Gedurende haar carrière heeft senator Harris gepleit voor meer financiering voor politiedepartementen en het vergroten van de financiering voor wijkpolitie.”

De discussie rond criminaliteitscijfers, politie-financiering en politieke verantwoordelijkheid blijft een centraal onderwerp in de voortdurende nationale dialoog, terwijl beide partijen zich voorbereiden op de aankomende verkiezingen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/cnn-segment-implodes-over-ferguson-effect-crime-data-fact-checked-by-own-reporting-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....