In Frankrijk is code rood afgekondigd voor zware regenval in vier departementen. Haute-Loire, Ardèche, Rhône en Loire nemen voorzorgsmaatregelen voor overstromingen en hoog water. In Annonay, een dorp in de Ardèche, is het centrum al ondergelopen.

Het noodweer houdt Frankrijk in zijn greep. Meteo France heeft code rood afgekondigd voor zware regenval in vier departementen. De autoriteiten in Haute-Loire, Ardèche, Rhône en Loire zijn druk bezig met het nemen van voorzorgsmaatregelen om overstromingen en hoog water te voorkomen. Helaas is het centrum van Annonay, een dorp in de Ardèche, al ondergelopen.

De situatie is ernstig en de beelden op sociale media tonen de verwoestende kracht van het water. Bewoners staan tot halverwege hun dijen in het water en scholen en kinderdagverblijven zijn geëvacueerd. Ook elders in de Ardèche zijn wegen afgesloten vanwege overstromingen en aardverschuivingen. In de andere departementen zijn soortgelijke maatregelen genomen.

De Franse weerdienst heeft ook code oranje afgekondigd voor 20 andere departementen. De situatie blijft dus zorgelijk en de autoriteiten roepen op tot bijzondere waakzaamheid.

Tot nu toe zijn er gelukkig nog geen slachtoffers gemeld, maar de autoriteiten blijven zeer waakzaam. De piek van de overstromingen wordt verwacht rond 14.00 uur en iedereen in het gebied van de rivieren de Lignon en de Loire wordt gewaarschuwd. Wees voorzichtig en neem geen onnodige risico’s.

Het is een heftige situatie, maar laten we hopen dat de autoriteiten snel controle krijgen over het water en verdere schade kunnen voorkomen.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241017_94193023

.


Door NieuwsBlad

Een gedachte over “Code rood afgekondigd in Frankrijk voor zware regenval, dorp in Ardèche al volledig ondergelopen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....