In een verrassende zet hebben Russische parlementsleden donderdag een wet goedgekeurd die het promoten van een kinderloze levensstijl verbiedt. Met deze maatregel hoopt Rusland de demografische crisis te bestrijden die is ontstaan door het conflict met Oekraïne en tegelijkertijd de traditionele waarden van het Kremlin te beschermen.

De wet werd unaniem aangenomen tijdens een live-uitzending van de Doema, het Lagerhuis van het Russisch parlement. Het doel van de wet is om propaganda van de kindervrije beweging te verbieden. Deze beweging brengt mensen samen die om verschillende redenen geen kinderen kunnen krijgen, zoals persoonlijke, economische of ecologische redenen. Het wetsvoorstel zal nog twee lezingen ondergaan voordat het definitief wordt.

De auteurs van de wet benadrukken het belang van het beschermen van traditionele waarden. Ze willen het promoten van kinderloosheid op internet, in de media, in films en reclame bestraffen met een geldboete. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat de traditionele gezinswaarden worden behouden.

Het aanpakken van de demografische crisis is al lange tijd een prioriteit voor de Russische president Vladimir Poetin. Sinds zijn aantreden in 2000 heeft hij geprobeerd om deze crisis aan te pakken, maar tot op heden is hij daar niet in geslaagd. Met deze nieuwe wet hoopt Rusland een stap in de goede richting te zetten en de bevolkingsgroei te stimuleren.

De goedkeuring van deze wet heeft echter ook kritiek uitgelokt. Sommige critici stellen dat het beperken van de keuzevrijheid van mensen om al dan niet kinderen te krijgen, een inbreuk is op de individuele vrijheid en rechten. Het is nog maar de vraag hoe deze wet zal worden ontvangen en welke gevolgen het zal hebben voor de samenleving in Rusland.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241017_94619060

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....