Florida heeft juridische stappen ondernomen tegen de Biden-administratie vanwege de vermeende weigering om immigratieregisters te verifiëren, wat de staat claimt dat essentieel is voor het waarborgen van de integriteit van zijn kiezerslijsten.

De rechtszaak, voor het eerst gerapporteerd door Fox News, stelt dat het Department of Homeland Security (DHS) wettelijk verplicht is om te reageren op staat en lokale overheden die informatie willen over de immigratiestatus van individuen binnen hun rechtsgebieden. Florida benadrukt dat dit nodig is om te voorkomen dat niet-burgers zich illegaal registreren om te stemmen.

Minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas in het Department of Homeland Security in Washington, D.C. op 15 april 2024

De rechtsklacht wijst erop dat de weigering van het DHS om aan deze verplichtingen te voldoen de mogelijkheid van Florida om de verkiezingsintegriteit te handhaven, belemmert. Volgens de staat heeft zij de verantwoordelijkheid om de kiezersregistraties up-to-date en nauwkeurig te houden, vooral gezien de huidige immigr crisis aan de zuidelijke grens, die miljoenen niet-burgers in het land heeft gebracht.

GRATIS MAGA Hoed! Claim de jouwe vandaag – Betaal alleen verzendkosten

In de rechtszaak vraagt Florida om een rechterlijk bevel om de weigering van het DHS als onwettig te verklaren en vraagt om een mandaat dat de federale instantie de gevraagde immigratie-informatie moet verstrekken.

Florida’s procureur-generaal Ashley Moody benadrukte: “Stemmen is een recht dat is verleend aan Amerikaanse burgers — niet aan illegale immigranten of andere niet-burgers.” Moody bekritiseerde ook de Biden-Harris-administratie omdat zij miljoenen illegale immigranten in het land heeft toegelaten, en benadrukte het belang van het uitsluiten van niet-burgers van de kiezerslijsten.

Florida’s procureur-generaal Ashley Moody spreekt over fentanyl tijdens een persconferentie in het Polk Sheriff’s Operations Center op woensdag 28 augustus 2024, in Winter Haven, Fl. Ernst Peters/The Ledger

Ze verklaarde verder: “Ik onderneem juridische stappen tegen het Department of Homeland Security en Minister Mayorkas om ervoor te zorgen dat Florida in staat is de integriteit van onze staat’s kiezerslijsten te behouden.”

Florida’s minister van Staat Cord Byrd gaf ook een reactie, waarbij hij vermeldde dat de Florida Grondwet duidelijk is in het beperken van stemrechten tot burgers alleen.

De staat Florida klaagt … door Red Voice News

Byrd riep de federale overheid op om de obstakels te verwijderen die staten verhinderen om cruciale informatie te verkrijgen om ervoor te zorgen dat alleen burgers stemmen. “We gaan winnen in onze inspanning om de wet en de grondwettelijke garantie van één burger, één stem te waarborgen,” stelde Byrd.

Deze rechtszaak volgt op soortgelijke acties van andere door de GOP geleide staten, zoals Ohio, die ook toegang zoekt tot DHS-databases voor hetzelfde doel. De rechtszaak draagt bij aan het aanhoudende conflict tussen door de Republikeinen geleide staten en de Biden-administratie over zorgen over verkiezingsintegriteit.

Afbeeldingscredit: Joaquin Corbalan P – Shutterstock.com

Het Department of Justice heeft eerder staten zoals Alabama en Virginia aangeklaagd vanwege hun pogingen om niet-burgers van de kiezerslijsten te verwijderen, daarbij verwijzend naar de Quiet Period Provision, die het onderhoud van kiezerslijsten 90 dagen voor een verkiezing beperkt. De gouverneur van Virginia, Glenn Youngkin, reageerde op de rechtszaak en noemde deze “politiek gemotiveerd.”


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudsgenoten zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/major-lawsuit-filed-against-biden-admin-over-allegedly-blocking-noncitizen-voter-checks/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....