Vice-President Kamala Harris, ooit bekend om haar strenge houding ten opzichte van marihuana als openbaar aanklager in San Francisco, promoot nu een wettelijk cannabisbeleid.

Ondanks dat ze toezicht had op bijna 2.000 marihuanagerelateerde veroordelingen van 2004 tot 2010, loopt Harris op een platform om recreatieve cannabis te legaliseren, en moedigt ze Amerikanen, vooral zwarte mannen, aan om economische kansen in de bloeiende marihuana-industrie te grijpen, zoals gerapporteerd door Independent Journal Review.

GRATIS MAGA Hoed! Vraag de Jouwe Vandaag – Betaal Alleen Verzendkosten

Een rapport van The Mercury News benadrukte Harris’ rol in 1.956 marihuanagerelateerde veroordelingen tijdens haar tijd als openbaar aanklager. Dit omvatte zaken van bezit, teelt en verkoop, waarbij sommige individuen zwaardere straffen kregen naast andere misdaden.

Afbeeldingen van Kamala Harris’ bezoek aan Carson City. Supporters verzamelden zich bij The Union om de presidentskandidaat te horen en te zien in het centrum van Carson City op dinsdagavond 2 april 2019. Kamala Harris Bezoekt Carson City 30

Tijdens Harris’ ambtstermijn werden ook 45 mensen naar een staatsgevangenis gestuurd voor marihuanacrimes, exclusief degenen die tijd doorbrachten in county-gevangenissen. Terwijl sommigen haar aanpak als zachtprezen, merkten anderen, zoals verdediging advocaat J. David Nick, op dat Harris vaak een striktere houding aannam dan haar voorganger, Terence Hallinan.

Interessant is dat Harris haar standpunt in de loop der jaren heeft veranderd.

In haar huidige campagne benadrukt ze de voordelen van het legaliseren van marihuana voor zwarte Amerikanen, een belangrijk kenmerk van haar “Kansenprogramma voor Zwarte Mannen.”

Dit voorstel kreeg onmiddellijk kritiek, waarbij tegenstanders stelden dat het beleid ongepast een raciale groep targette. Na de kritiek verduidelijkte de Harris-campagne dat het initiatief bedoeld was voor alle Amerikanen.

Het Harris-team stapte terug van de raciegerichte taal na het ontvangen van bedreigingen voor toekomstige rechtszaken. Desondanks benadrukt het plan nog steeds het potentieel voor economische kansen die verbonden zijn aan legaal gemaakte marihuana.

Toch is deze economische belofte niet zonder uitdagingen, zoals te zien is in staten als New York, waar illegale weedverkopers de markt overspoelen en zorgen veroorzaken.

Harris’ plotselinge pleidooi voor legaal marihuana staat in contrast met haar eerdere tegenstand. In 2010 was ze tegen een steminitiatief om recreatieve weed te legaliseren, en ze bleef neutraal tijdens een soortgelijke inspanning in 2016. Nu beweren zij en andere supporters dat legaal weed raciale ongelijkheden in het strafrechtsysteem kan verminderen en nieuwe financiële mogelijkheden kan ontsluiten.

https://twitter.com/search?q=tulsi%20gabbard%20kamala%20weed&src=typed_query

Met peilingen die aantonen dat Harris moeite heeft om hetzelfde niveau van steun onder zwarte mannen te verzekeren dat Barack Obama en Joe Biden ooit genoten, is de verschuiving van haar campagne naar deze demografie duidelijk. Of haar pleidooi voor legaal marihuana kiezers zal beïnvloeden, blijft nog te bezien, maar het beleid blijft controversieel nu de verkiezingen naderen.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kamala-harris-now-wants-you-in-the-weed-business-after-jailing-thousands-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....