Bodycam-video vrijgegeven door de wetshandhaving toont een dramatische ontmoeting eerder deze maand, toen de politie zei dat een man probeerde een explosief apparaat aan te steken terwijl hij vluchtte voor agenten op de Interstate 90 in Mercer Island, Washington.

Het incident leidde tot een aanzienlijke politieactie en resulteerde in de sluiting van de snelweg voor verschillende uren.

In de videobeelden zijn agenten van het Bellevue Police Department en de Washington State Patrol te zien rennend richting de verdachte, geïdentificeerd als Sokphana Soeung.

GRATIS MAGA Pet! Claim de jouwe vandaag – Betaal alleen verzendkosten

Tijdens de achtervolging wordt Soeung getoond met een aansteker in de ene hand en een geïmproviseerd explosief apparaat (IED) in de andere hand, terwijl hij probeert de lont aan te steken.

Hij kon het explosief niet detoneren voordat hij door een groep van zeven agenten werd gegronde.

“De verdachte gooide een IED of een soort explosief,” is een van de agenten te horen zeggen in de beelden. “Zodra je kunt, ga weg. IED! IED!” De urgentie in de stemmen van de agenten benadrukt het potentiële gevaar dat de situatie met zich meebracht.

De chaotische reeks van gebeurtenissen begon met een achtervolging met lage snelheid die begon bij Enatai Beach Park en doorliep op de westelijke I-90.

Bellevue politieagenten meldden dat ze de verdachten in een zwarte Mercedes hadden waargenomen en vermoedden dat de bestuurder onder invloed van drugs of alcohol was.

De bestuurder negeerde politie-opdrachten en manoeuvreerde langs een politieauto, terwijl hij doorging zelfs nadat hij tegen bandenplofapparaten was gereden.

[ingesloten inhoud]

Toen het voertuig de I-90 bereikte, stapte de passagier uit de auto en werd zonder incident gearresteerd.

Echter, de bestuurder, Soeung, leidde agenten op een achtervolging terwijl hij probeerde het tennisbalgrote explosief aan te steken, dat vol zat met explosief poeder en was voorzien van een lont.

“Bel het explosievenopruimteam. Hij heeft een explosief apparaat eruit gegooid. Hij probeerde het aan te steken,” zei een agent in de bodycam-beelden die woensdag werden vrijgegeven.

Verdere onderzoeken naar het incident onthulden dat het voertuig gestolen was, en ongeveer 50 fentanyl-pillen werden aangetroffen in het bezit van de passagier.

De passagier gaf aan dat ze op weg waren naar Seattle nadat ze fentanyl hadden gebruikt.

Ondertussen wordt Soeung, die eerdere warrants heeft en al beschuldigd werd van het bezit van een gestolen voertuig, nu vastgehouden op een hoge borgsom, terwijl er aanvullende beschuldigingen wachten op een beslissing van de aanklagers van King County.

“Zaterdag was een zeer gevaarlijk, leven-of-dood incident,” verklaarde Wendell Shirley, hoofd van de politie van het Bellevue Police Department.

Zijn opmerkingen weerspiegelen de ernstige aard van de gebeurtenissen die zich op de I-90 hebben afgespeeld en de potentiële dreiging voor zowel de wetshandhaving als het publiek.

Soeung wordt momenteel in de gevangenis vastgehouden met een borgsom van $750.000. Hij staat gepland om woensdag voor de rechtbank te verschijnen voor de beschuldigingen die verband houden met dit verontrustende incident.

Terwijl de wetshandhaving de omstandigheden rondom de achtervolging en de poging tot detonatie van het explosief blijft onderzoeken, benadrukken de autoriteiten de risico’s die gepaard gaan met dergelijk roekeloos gedrag.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/suspect-tries-to-throw-a-homemade-bomb-at-police-before-being-taken-down-in-washington-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....