Voormalig president Donald Trump toonde zijn komische talent tijdens het 79e Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner in New York City op donderdagavond.

Zijn optreden was gevuld met humor, terwijl hij grap na grap afleverde, wat gelach oproep bij het publiek en critici, die het prezen als een van zijn grappigste toespraken tot nu toe.

Het evenement, dat plaatsvond in het New York Hilton Midtown, is een bipartijdige politieke bijeenkomst die traditioneel wat luchtigheid toevoegt aan het verkiezingsseizoen.

GRATIS MAGA Hoed! Claim de Jouwe Vandaag – Betaal Alleen Verzendkosten

Het diner, opgericht in 1946, heeft miljoenen dollars opgehaald voor liefdadigheid die vrouwen en kinderen ondersteunt en is genoemd naar Al Smith, de eerste katholieke presidentskandidaat die diende als de 42e gouverneur van New York.

Dit jaar werd het diner geleid door comedian Jim Gaffigan als de presentator.

Trump en voormalig First Lady Melania Trump arriveerden op het evenement net na 20.00 uur, waar ze verschillende bekende aanwezigen begroetten, waaronder de voorzitter van het Huis, Mike Johnson.

Tijdens zijn ongeveer 30 minuten durende toespraak schertste Trump over verschillende opmerkelijke figuren die aanwezig waren op het diner, waaronder de burgemeester van New York, Eric Adams, senator Chuck Schumer (D-NY) en zelfs over zichzelf.

Een van de opvallende onderwerpen van Trump’s humor was vice-president Kamala Harris, die opmerkelijk genoeg het diner niet bijwoonde.

Dit was de eerste keer sinds 1984 dat een Democratische kandidaat het evenement oversloeg, een jaar waarin Ronald Reagan Walter Mondale versloeg in de presidentsverkiezingen.

Trump merkte op: “Als je echt wilde dat vice-president Harris je uitnodiging accepteerde, had je haar misschien moeten vertellen dat de fondsen bedoeld waren om de plunderaars en oproermakers in Minneapolis vrij te kopen, en dan zou ze hier gegarandeerd zijn geweest.”

Naast het aanvallen van Harris, maakte Trump grappen over Joe Biden, de tweede heer Doug Emhoff, en gouverneur Gretchen Whitmer (D), onder anderen.

Trump stak ook de draak met Kamala’s running mate Tim Walz, burgemeester van NYC Eric Adams en senator Chuck Schumer van New York:

Zijn steken naar het huidige bestuur en Democratische officials weerklonken bij het publiek, wat de traditie van het evenement benadrukte om politieke discussie met humor te mengen.

In tegenstelling tot Trumps live optreden, koos Kamala Harris ervoor om een vooraf opgenomen videoboodschap te sturen, die onderworpen is aan toezicht en speculatie over haar afwezigheid.

Trump’s grappen ten koste van Harris, samen met andere politieke figuren, leidden tot verdere commentaren over haar beslissing om niet deel te nemen aan het liefdadigheid diner.

Volledige toespraak:

Critici en supporters hebben sindsdien gereageerd op Trumps optreden, en benadrukken hoe zijn vermogen om humor in politieke commentaren te verwerken, het publiek blijft aanspreken.

Het Al Smith Dinner is al lang een platform voor kandidaten om hun persoonlijkheid te tonen terwijl ze geld inzamelen voor goede doelen, en dit jaar was daarop geen uitzondering.

Met de verkiezingen van 2024 in aantocht, spelen evenementen zoals het Al Smith Dinner een belangrijke rol in het vormgeven van de publieke perceptie en de zichtbaarheid van kandidaten.

Trumps vermogen om het politieke landschap met humor te navigeren kan hem goed van pas komen terwijl hij probeert steun te vergaren en zich te onderscheiden van zijn tegenstanders.

De avond benadrukte de blijvende traditie van politieke satire en de unieke rol die dergelijke evenementen spelen in de Amerikaanse politieke cultuur, waarmee het belang van persoonlijke connectie en herkenbaarheid onder kandidaten verder wordt benadrukt.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/trump-roasts-them-all-at-al-smith-dinner-with-zinger-after-zinger-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....