Florida wetshandhavingfunctionarissen recentelijk 157 individuen gearresteerd tijdens een mensenhandeloperatie bekend als “Operatie Herfstschoon”.

De actie richtte zich op illegale activiteiten met betrekking tot prostitutie en omvatte 25 illegale immigranten, van wie sommigen naar verluidt federale overheidsvoordelen ontvingen na binnenkomst in het land.

Polk County Sheriff Grady Judd maakte de resultaten van de operatie bekend samen met vertegenwoordigers van verschillende wetshandhavingsinstanties, waaronder die van Marion County, Lake County, Auburndale, Clermont, Davenport, Winter Haven, Lakeland en Tampa.

Polk County Sheriff Grady Judd geeft de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, een gesigneerde BS-vlag tijdens een persconferentie gehouden in het Operation Center van de Sheriff in Winter Haven, Florida. Vrijdag 15 maart 2024. DeSantis ondertekende 3 wetten gericht op illegale immigratie, nieuwe wetgeving die gericht is op het “Stoppen van Illegale Immigratie” terwijl hij de reactie van de staat op de crisis in Haïti besprak.
Ernst Peters/The Ledger

GRATIS MAGA Hoed! Claim de jouwe vandaag – Betalen alleen voor verzendkosten

“Operatie Herfstschoon” richtte zich op individuen die betrokken waren bij het vragen om prostitutie, aanbieden om prostitutie te plegen en het helpen en aanmoedigen van prostituees. Daarnaast werden drie verdachten gearresteerd voor het reizen om kinderen seksueel te misbruiken.

De operatie begon op 2 oktober, wat leidde tot de identificatie van vier potentiële slachtoffers van mensenhandel van de 47 prostituees die op undercoverlocaties verschenen.

Judd’s kantoor meldde dat 96 van de gearresteerde verdachten beschuldigd werden van het vragen om prostitutie, met in totaal 35 misdrijven en 201 misdaden die over de groep werden verspreid.

“De benadering van orkaan Milton zorgde ervoor dat we ons onderzoek eerder dan gepland moesten beëindigen, maar het is nog steeds verbazingwekkend dat we in zo’n korte tijd 157 mensen in de gevangenis hebben kunnen zetten, en drie kindermisbruikers,” zei Judd.

Onder de 157 gearresteerde individuen onthulde Sheriff Judd dat 25 illegaal in de VS verbleven, afkomstig uit landen zoals Cuba, Colombia, Guatemala, Honduras, Mexico en Venezuela. “Zestien procent van deze totale arrestaties waren mensen die hier eigenlijk niet eens zouden moeten zijn,” verklaarde hij. “Maar ze waren hier, en ze waren hier omdat we een federale overheid hebben die deze criminelen in het land heeft toegelaten, en ze hebben hen heel goed behandeld nadat de criminelen hier illegaal waren gekomen.”

Judd deelde het verhaal van een vrouwelijke verdachte die de VS binnenkwam met haar kind. Ze meldde dat ze vanuit Venezuela naar Mexico was gevlogen en daarna de grens oversteek naar El Paso, Texas.

Bij haar aankomst werd ze verwelkomd door agenten van de grenspatrouille. “Er is geen grensbeveiliging aan de zuidelijke grens. Nul. Het bestaat niet,” merkte Judd op.

De vrouw werd verwerkt in een centrum van de grenspatrouille, waar ze een DNA-test onderging om haar relatie met haar kind te bevestigen. Na het slagen voor deze test, werd ze geïnformeerd over de voordelen die voor haar beschikbaar waren in de VS, inclusief Medicaid en het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP). Vervolgens ontving ze een gratis reis van Texas naar Chicago, waar ze moeite had om werk te vinden. Uiteindelijk maakte ze haar weg naar Florida met een andere gratis vlucht.

“Ze kreeg gratis onderdak, allemaal omdat de Verenigde Staten daarvoor betaalden. Dat klopt. Gebruik de belastingbetalers,” legde Judd uit. “Dit was geen heimelijke actie, en ze gaven haar gratis reizen, gratis onderdak, gratis voedsel, gratis medische zorg. Alles terwijl mensen van de orkaan nog steeds wachten op hulp.”

Bovendien meldde Judd dat vier van de vrouwen die als slachtoffers van mensenhandel werden geïdentificeerd, het land illegaal waren binnengebracht, waarbij twee admitteerden dat ze een “coyote schuld” van $6.000 hadden. “Verlies de illusie niet, de overheid is medeplichtig en helpt mensenhandel in de Verenigde Staten,” zei hij.

Hij uitte ook zorgen over de instroom van fentanyl over de grens, en benadrukte de volksgezondheidscrisis die hieruit voortvloeit.

Het Polk County Sheriff’s Office gaf aan dat 26 van de verdachten meldde getrouwd te zijn, terwijl negen claimden overheidssteun te ontvangen.

Daarbij brachten 10 individuen illegale drugs mee, waaronder cocaïne, MDMA en marihuana, naar de locaties waar ze van plan waren elkaar te ontmoeten, terwijl ook 10 vuurwapens werden ontdekt.

Opmerkelijk is dat 131 van de verdachten vanuit buiten Polk County kwam, afkomstig uit negen verschillende staten en het Verenigd Koninkrijk.

De undercoveroperatie onthulde een breed scala aan achtergronden onder de gearresteerde individuen. De oudste verdachte was 61, terwijl de jongste slechts 15 jaar oud was.

Het onderzoek onthulde ook dat drie van de verdachten actieve militaire leden of veteranen waren, terwijl nog eens drie werkten bij Disney World.

Sommigen van degenen die zijn gearresteerd hadden eerder ontmoetingen met het Polk County Sheriff’s Office in soortgelijke operaties.

Bekijk de volledige persconferentie:

Terwijl de wetshandhaving blijft werken aan de problemen van mensenhandel en illegale immigratie, benadrukt deze operatie de complexiteit en uitdagingen waarmee autoriteiten worden geconfronteerd bij het bestrijden van deze criminele activiteiten.

De betrokkenheid van federale voordelen en de status van de gearresteerde individuen werpen een verdere schaduw op de lopende debatten over immigratiebeleid en openbare veiligheid in de Verenigde Staten.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/sting-nabs-157-human-traffickers-florida-sheriff-calls-out-complicit-government-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....