Kamala Harris kreeg tegenwind op sociale media voor haar vooraf opgenomen videoboodschap die donderdagavond werd getoond tijdens het 79e Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner.

De kritiek verscherpte zich door haar afwezigheid bij het evenement, een belangrijke bijeenkomst die traditioneel beide grote partijnominees omvat.

GRATIS MAGA Hoed! Vraag de jouwe vandaag aan – Alleen verzendkosten betalen

Het Al Smith Dinner is een bipartijdig liefdadigheidsevenement dat een kenmerk van het verkiezingsseizoen is geworden, waar genomineerden van beide partijen samenkomen om humoristische steken te delen.

Dit jaar was Harris’ beslissing om het diner over te slaan opmerkelijk, aangezien het de eerste keer was dat een genomineerde het evenement miste sinds de mislukte Democratische genomineerde Walter Mondale in 1984.

In een video die aan het publiek werd uitgezonden, hernam komiek Molly Shannon haar “Saturday Night Live” personage Mary Katherine Gallagher, een excentrieke katholieke studente.

Tijdens de video verklaarde Shannon: “Ik wil gewoon zeggen dat ik katholiek ben, en vanavond is een van de grootste diners naast het Laatste Avondmaal.”

Harris reageerde: “Het is een zeer belangrijk diner, en het is een belangrijke traditie waarvan ik zo trots ben deel uit te maken.” Shannon toonde toen het kenmerkende vreemde gedrag van haar personage, door haar handen onder haar oksels te steken en ze te ruiken.

Het gesprek omvatte luchtige opmerkingen, waarbij Shannon Harris adviseerde: “Nou, lieg niet. Gij zult geen valse getuigenis afleggen tegen uw naaste.”

Harris antwoordde: “Inderdaad. Vooral over de verkiezingsresultaten van uw naaste,” wat schijnbaar verwees naar voormalige president Donald Trump.

Na de vertoning van de video uitten critici op sociale media, inclusief zij van de Trump-campagne, hun gedachten.

Colin Rugg, mede-eigenaar van Trending Politics, plaatste op X: “Kamala Harris brengt haar vooraf opgenomen video voor het Al Smith diner in New York uit waarvoor ze niet is gekomen. Komiek Jim Gaffigan maakte een grapje over de vice-president nadat het publiek een treurig applaus gaf zodra het afgelopen was. Cringe.”

De presentator van de avond, komiek Jim Gaffigan, grijnsde na de video en zei: “Ik weet eigenlijk niet wat voor geluid je aan het maken bent,” verwijzend naar de reactie van het publiek. Hij voegde toe: “Terwijl ik dat keek, kon ik niet anders dan denken: Nu weet ik hoe mijn kinderen zich voelden toen… ik video-belde naar een pianorecital waar ze waren.”

Ondanks de kritiek, prezen sommige supporters van Harris de video op sociale media als “een must-see”, en anderen prijzen haar voor het overslaan van het diner.

Echter, voormalig president Trump greep de kans om Harris te targeten tijdens zijn opmerkingen, waarbij hij haar afwezigheid benadrukte.

Trump merkte op: “Als je echt wilde dat vice-president Harris je uitnodiging accepteerde, had je denk ik moeten zeggen dat de fondsen gingen om de plunderaars en relschoppers in Minneapolis vrij te kopen, en dan was ze hier geweest, gegarandeerd.” Hij verwees naar haar eerdere promotie van een borgfonds tijdens de rellen in 2020.

Trump grapte ook over Harris’ afwezigheid en zei: “Ik moet zeggen dat ik geschokt was toen ik hoorde dat Kamala het Al Smith diner zou overslaan. Ik had echt gehoopt dat je zou komen, want we kunnen geen genoeg krijgen van het horen van haar prachtige lach. Ze lacht als een gek.”

In haar video sloot Harris af met een boodschap van eenheid, verwijzend naar het Evangelie van Lukas. “Het Evangelie van Lukas vertelt ons dat geloof de kracht heeft om licht te laten schijnen op degenen die in duisternis leven, en om onze voeten op het pad van vrede te leiden. In de geest van het diner van vanavond, laten we ons hercommitten aan het overbruggen van verdeeldheid, om begrip en gemeenschappelijke grond te zoeken. En ter ere van de grote Al Smith, laten we strijden voor een betere toekomst met vertrouwen in God, ons land en in elkaar,” zei ze.

Hier zijn enkele meer reacties van X:


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kamalas-cringeworthy-al-smith-dinner-video-gets-lampooned-online-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....