Het lijkt wel alsof ze in Den Haag liggen te slapen. De omstreden Europa-coördinator van Samidoun, Mohammed Khatib, komt op maandag 28 oktober spreken op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Samidoun, de organisatie waar Khatib deel van uitmaakt, is in Duitsland verboden vanwege hun openlijke steun aan Hamas. Maar hier in Nederland lijken we daar totaal geen lering uit te trekken. Waarom verbiedt het kabinet Samidoun niet gewoon in Nederland? Volg hierin Duitsland als voorbeeld!

Een woordvoerder van burgemeester Hubert Bruls bevestigde dat het seminar aangemeld is. Khatib zal in het Spinozagebouw van de Radboud Universiteit spreken over de ‘criminalisering en het verzet in de Palestijnse diaspora’. Deze bijeenkomst is georganiseerd door universitair docent Sociale Geografie Harry Pettit, die op X vol trots aankondigt dat Khatib komt om zijn verhaal te doen. En alsof dat nog niet genoeg is, benadrukt Ties van den Boogaard, woordvoerder van de pro-Palestinabeweging Nijmegen Student Encampment, ook nog eens hoe belangrijk het is dat Khatib spreekt over de ‘10.000 Palestijnse politieke gevangenen’.

Laten we wel wezen: Khatib is niet zomaar iemand. Dit is een man die verbonden is aan een organisatie die in Duitsland is verboden wegens het verheerlijken van terreur en het verspreiden van anti-Joodse propaganda. En toch vindt men het hier in Nederland allemaal prima dat hij op een universiteit zijn verhaal komt doen. Dit is toch ronduit bizar? Duitsland heeft Samidoun verboden, de Vlaamse staatssecretaris Nicole de Moor noemde Khatib zelfs een ‘extremistische haatprediker’ en wilde hem laten uitzetten. Maar hier in Nederland lijkt het wel alsof we koste wat kost willen bewijzen hoe tolerant we zijn, zelfs als dat betekent dat we extremistische haatzaaiers vrij baan geven.

Op de uitnodiging staat dan wel dat iedereen zich aan de regels moet houden: ‘geen antisemitisme, islamofobie, racisme, seksisme, homofobie, transfobie of een andere vorm van intimidatie, bedreiging en geweld’. Maar wie denkt men voor de gek te houden? Dit zijn holle woorden. Dit is een man die verbonden is aan een organisatie die openlijk de Hamas-aanslagen op Israël toejuicht, en die er niet voor terugdeinst om haat en geweld te verheerlijken.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Het is hoog tijd dat het kabinet ingrijpt en deze waanzin een halt toeroept. Hoe kan het dat een figuur als Khatib zomaar mag komen spreken op een universiteit in Nederland? Waarom wordt een organisatie als Samidoun hier niet verboden? We weten allemaal waar deze man voor staat en toch geven we hem een podium. Dit is geen vrijheid van meningsuiting meer, dit is gewoon spelen met vuur. Het kabinet moet eindelijk de ruggengraat tonen om hier een streep door te zetten. Want als zelfs Duitsland – dat doorgaans niet bekendstaat om de meest strikte regels – Samidoun weet te verbieden, waarom zouden wij dat dan niet kunnen?

Bovendien wordt het tijd dat het kabinet de oproerkraaier Harry Pettit persona non grata verklaart en hem daarna het land uitwijst. Dit soort figuren die extremisten een platform bieden, horen hier niet thuis en dragen niets bij aan een veilige en stabiele samenleving.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/extremisme/gaat-het-kabinet-nu-eindelijk-ingrijpen-omstreden-samidoun-kopstuk-mohammed-khatib-komt-naar-radboud-universiteit-nijmegen

.


Een gedachte over “Gaat het kabinet nu eindelijk ingrijpen? Omstreden Samidoun-kopstuk Mohammed Khatib komt naar Radboud Universiteit Nijmegen.”
  1. Zet dit eens af op het Schengenverbod op David Icke!
    Saboteer de Gauleiter Dick Schoof en zijn mondiale fascisten die moordend en plunderend huishouden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....