Net vrijgegeven bodycam beelden tonen de intense momenten wanneer Houston politieagenten ingrepen tijdens een actieve huisinbraak op 17 september.

Tijdens het incident werd een agent neergeschoten en zijn drie verdachten sinds arrestatie aangeklaagd voor misdaden in verband met het delict.

De gebeurtenissen vonden plaats in de Spring Branch-buurt op Alderney Drive, gelegen achter de IKEA langs Interstate 10.

GRATIS MAGA Pet! Vraag de Jouwe Vandaag Aan – Betaal Alleen Verzending

De politiechef van Houston, J. Noe Diaz, meldde dat de situatie vroeg die dinsdagmorgen begon toen twee mannen op de voordeur van de woning klopten.

Huiseigenaar Ben Bates legde uit dat zijn dochter de deur opende, in de veronderstelling dat de mannen bij het verkeerde huis waren vanwege hun draagtas van DoorDash.

“Zodra ze de deur opende, trok hij een pistool uit een DoorDash-tas en dwong hij binnen,” zei Bates.

De indringers bonden Bates’ dochter vast voor haar twee kleine kinderen. “Ze hebben mijn dochter met tie-wraps vastgebonden terwijl ze haar 1-jarige en 3-jarige kinderen had. Ze begonnen het huis te doorzoeken. Ze deden niets met de kinderen, maar ze lieten haar door de kamers lopen om dingen te vinden om mee te nemen,” voegde hij eraan toe.

Een bezorgde buurman zag de zich ontvouwende situatie en belde onmiddellijk 911.

<pVolgens Diaz arriveerden de reagerende agenten binnen vier minuten op de plaats delict.

Bij hun aankomst confronteerden ze twee verdachten in de woning en merkten ze de vrouw op die met zip ties was gebonden.

Terwijl de agenten de 38-jarige Michael Perez aanhielden, kwam de tweede verdachte, Raymond Perez, uit een achterkamer en opende het vuur.

[embedded content]

Agent S. Durfee werd in zijn been geschoten, maar wist ondanks zijn verwonding terug te schieten. Hij overleefde de schietpartij en is recentelijk weer begonnen met lopen terwijl hij thuis herstelt.

Om zijn gezin tijdens deze periode te ondersteunen, hebben zijn collega’s $30.000 ingezameld.

Raymond Perez, 35, die na de schietpartij van de plaats delict vluchtte, werd ongeveer een blok verderop opgepakt. Onderzoekers identificeerden later de 18-jarige Brian A. Garcia Chavez als de vluchtauto-chauffeur.

Hij werd enkele uren later gevonden en door SWAT in hechtenis genomen.

Vanwege het afvuren van het wapen van een agent tijdens het incident, vereiste het beleid van het Houston Police Department (HPD) de vrijgave van de bodycam-beelden.

De beelden bevatten clips van de body-worn camera’s van drie agenten, die de perspectieven tonen van de agenten die de woning binnengingen en degene die de schutter gevangen nam.

De video toont de chaotische scène binnen het huis, inclusief een vrouw op haar knieën met haar handen achter haar rug gebonden terwijl de agenten binnentreden.

Terwijl agent Durfee de vrouw hielp, kwam Raymond Perez uit een achterkamer en schoot op hem, waardoor Durfee werd geraakt. De vrouw kropen weg om haar kinderen te bereiken terwijl Durfee terug schoot terwijl hij dekking zocht.

“Het is moeilijk om te kijken. Uiteraard, wanneer je deze mensen kent en beseft wat er aan de hand is,” zei Ray Hunt, uitvoerend directeur van de Houston Police Officers Union.

Hij benadrukte dat agenten dagelijks split-second beslissingen moeten nemen in situaties met hoge druk.

Raymond Perez is aangeklaagd voor zware mishandeling van een openbare ambtenaar, zware overval met een dodelijk wapen, en onwettig dragen van een wapen.

Michael Perez en Garcia Chavez zijn beiden aangeklaagd voor zware overval met een dodelijk wapen.

Beveiligingsvideo verkregen door KHOU 11 toonde een witte auto voor het huis van het slachtoffer, samen met het geluid van een vrouw die schreeuwde terwijl een man het voertuig uitstapte en het huis binnenging.

[embedded content]

Naarmate het onderzoek voortgaat, benadrukken lokale wetshandhavers de gevaren waarmee agenten te maken hebben in hun plicht en de kritieke noodzaak van steun vanuit de gemeenschap om criminaliteit aan te pakken en veiligheid in buurten te waarborgen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/disturbing-bodycam-captures-officer-being-shot-kids-and-mother-screaming-in-houston-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....