Het lijkt erop dat NSC de boel echt aan het saboteren is. Tijdens een debat over het landbouwbeleid haalde NSC-Kamerlid Harm Holman fel uit naar coalitiepartner BBB. Volgens hem hebben minister Femke Wiersma en staatssecretaris Jean Rummenie, samen met partijleider Caroline van der Plas, totaal niet door op welke ramp de landbouwsector afstevent. In een opmerkelijke vergelijking noemde Holman hen het strijkorkest op de Titanic, dat rustig doorspeelde terwijl het schip zonk. En eerlijk is eerlijk, deze beeldspraak kwam keihard aan.

Van der Plas kon deze vergelijking uiteraard niet waarderen en reageerde verontwaardigd. “Het verontrust mij dat een coalitiepartner het gevoel heeft op een zinkend schip te zitten. Dat vind ik wel bijzonder,” liet ze weten. Ook vond ze het schokkend dat een coalitiegenoot zich op deze manier uitsprak. “Die beeldspraak vind ik voor een coalitiepartner niet passen.”

Holman bleef echter bij zijn standpunt en was vooral kritisch vanwege de mestplannen en het schrappen van natuurplannen zonder dat er een duidelijk alternatief klaarlag. Volgens hem zijn de mestplannen van de BBB niet voldoende om een koude sanering van de veehouderij te voorkomen. Bovendien vond hij het schokkend dat ambtenaren Wiersma hadden gewaarschuwd om het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) niet zomaar te schrappen, en dat Wiersma dat toch deed. Holman gelooft niet dat Nederland hierdoor in Brussel weer de felbegeerde uitzondering op mestbeleid zal terugkrijgen, waardoor boeren meer mest zouden mogen uitrijden. “Ik krijg het onheilspellende gevoel dat we niet bij een oplossing komen,” waarschuwde hij.

Van der Plas probeerde het debat wat te sussen door te stellen: “Ik denk dat ons doel Kamerbreed hetzelfde is.” Ze blijft vertrouwen hebben in overleg en gelooft dat er altijd een oplossing mogelijk is als men de dialoog aangaat. Holman probeerde later zijn uitspraken nog wat te nuanceren en stelde dat hij niet wil laten gebeuren dat de situatie een Titanic-scenario wordt. “Laten we ons best doen om het op te lossen,” voegde hij toe. Dit was voor Van der Plas voldoende om de uitspraak als teruggenomen te beschouwen.

Maar laten we eerlijk zijn: de schade is al gedaan. Het is duidelijk dat er binnen de coalitie een diepe kloof is over het landbouwbeleid en dat NSC weinig vertrouwen heeft in de capaciteiten van BBB om de problemen in de landbouwsector op te lossen. Holman maakt dat zonder enige terughoudendheid duidelijk, en het lijkt erop dat NSC zich langzaamaan distantieert van de koers die de BBB uitzet.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Het beeld van het orkest op de Titanic is misschien wrang, maar het lijkt wel een perfecte beschrijving van de situatie waarin de landbouw zich momenteel bevindt. De vraag is of de BBB in staat is om het schip op koers te houden, of dat ze de boeren inderdaad richting een ramp sturen. En terwijl de coalitiepartijen elkaar vliegen afvangen, blijft de Nederlandse landbouwsector in onzekerheid achter.

Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/nsc-saboteert-de-boel-bbb-als-het-orkest-op-de-zinkende-titanic-op-landbouw

.


Een gedachte over “NSC saboteert de boel: BBB als het orkest op de zinkende Titanic op landbouw.”
  1. Allemaal toneel. Gooi de amntenaren die voor het WEF werken er uit wegens landverraad met de Plaspop van Bayer en de rattenvangers van PVV.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....