Kamala Harris, de Democratische presidentskandidaat, kreeg kritiek te verduren tijdens een campagne-evenement in Grand Rapids, Michigan, toen haar een vraag werd gesteld waar ze nog niet effectief op heeft geantwoord: “Wat is één beleid dat je de afgelopen 3,5 jaar anders zou hebben gedaan dan President Biden?”

President Joe Biden voegde zich bij Vicepresident Kamala Harris tijdens de eerste dag van de Democratische Nationale Conventie in het United Center in Chicago.

De vraag kwam van een MSNBC-reporter te midden van haar aanhoudende campagne tegen voormalig President Donald Trump.

In reactie op de vraag zei Harris: “Uhh…. Vicepresidenten zijn niet kritisch naar hun presidenten.”

GRATIS Trump Fighting For America Gold Coin – Vecht Vecht Vecht!

Dit vage antwoord heeft verdere discussies aangewakkerd over haar beleidspunten en verantwoordelijkheid binnen de regering-Biden.

Dit voorval is niet geïsoleerd.

Eerder deze week nam Harris deel aan een een-op-een interview met Fox News-host Bret Baier, waar de spanningen merkbaar toenamen toen illegale immigratie ter sprake kwam.

Baier drong aan op specifieke cijfers over het aantal illegale migranten dat is vrijgelaten in de Verenigde Staten sinds de regering-Biden-Harris aantrad.

Harris’ antwoorden waren vaag, wat Baier ertoe aanzette om opheldering te vragen of het aantal één miljoen, drie miljoen of meer was.

Baier citeerde verklaringen van DHS-secretaris Alejandro Mayorkas, die aangaf dat 85% van de gearresteerde illegale vreemdelingen in de VS was vrijgelaten. “Ik ben nog niet klaar!” onderbrak Harris terwijl Baier probeerde verder uit te leggen, waarop hij antwoordde: “Het is een ruwe schatting dat zes miljoen mensen in het land zijn vrijgelaten. Laat me gewoon afronden. Ik geef je de vraag, dat beloof ik je.”

De Fox News-anchor ging verder en sprak over de beleidswijzigingen die de regering-Biden kort na de aantreding doorvoerde. “Toen je aantrad, heeft jouw administratie onmiddellijk een aantal van Trumps grensbeleid teruggedraaid, het meest significant het beleid dat vereiste dat illegale immigranten vastgehouden moesten worden via deportatie, ofwel in de VS of in Mexico,” zei Baier.

Hij benadrukte dat onder het nieuwe beleid veel individuen uit de bewaring werden vrijgelaten terwijl ze op hun proces wachtten.

Baier wees op de gevolgen van deze verschuiving en stelde: “Dus in plaats daarvan waren er een groot aantal alleenstaande mannen, volwassen mannen die gruwelijke misdaden hebben gepleegd. Dus als je terugkijkt, heb je spijt van de beslissing om ‘Blijf in Mexico’ aan het begin van jouw administratie te beëindigen?”

Opnieuw ontweek Harris de vraag en probeerde ze de ondervraging te rekken. “Aan het begin van onze administratie, binnen praktisch enkele uren na het afleggen van de eed, was de eerste wet die we aan het Congres aanboden voordat we aan infrastructuur werkten, voordat de Inflation Reduction Act, voordat de Chips and Science Act, voordat de bipartisan Safety Communities Act, de eerste wet, praktisch binnen enkele uren na het afleggen van de eed, was een wet om ons immigratiesysteem te verbeteren,” beweerde ze.

Baier onderbrak: “Ja, mevrouw. Het werd de U.S. Citizenship Act of 2021 genoemd. Het was in wezen een pad naar burgerschap.”

Terwijl Harris probeerde te reageren, wees Baier erop dat de Democraten gedurende die periode het Witte Huis, het Amerikaanse Huis en de Amerikaanse Senaat controleerden en de wet nooit ter stemming hadden gebracht, wat haar verhaal effectief ondermijnde.

Het gebrek aan directe antwoorden van Harris over kritieke kwesties, met name immigratie, roept zorgen op terwijl ze campagne voert tegen Trump in de aankomende verkiezingen.

Terwijl het politieke landschap blijft verschuiven, blijft de mogelijkheid van kandidaten om in te gaan op uitdagende vragen en duidelijke beleidspositionen te bieden essentieel voor het vertrouwen en de steun van de kiezers.

Naarmate de verkiezingen naderen, zullen Harris’ interacties met de media waarschijnlijk nog verder onder de loep worden genomen, met kiezers die scherp observeren hoe zij urgente kwesties waar het land mee te maken heeft aanpakt.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kamalas-campaign-kerfuffle-she-crashes-attempt-to-answer-basic-question-again-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....