Verscheidene in de problemen verkerende Democratische senatoren in het swingstate zijn zich aan het distantiëren van Kamala Harris en lijken nu een andere toon te zingen over voormalig president Donald Trump.

In een opvallende verschuiving verzachten Democraten zoals Sen. Bob Casey (D-PA), Rep. Elissa Slotkin (D-MI) en Sen. Tammy Baldwin (D-WI) hun houding ten opzichte van Trump in een poging om hun eigen politieke hachje te redden nu de verkiezingen van november dichterbij komen.

Donald Trump spreekt tijdens een bijeenkomst in het Grand Sierra Resort in Reno op 11 oktober 2024.

Zoals gerapporteerd door Trending Politics News, heeft elk van deze kandidaten nieuwe advertenties uitgebracht die ofwel Trump’s beleid omarmen of neutraliseren, een aanpak die weinigen hadden voorspeld, vooral van Slotkin en Baldwin.

GRATIS Trump Fighting For America Gold Coin – Vecht Vecht Vecht!

Beiden waren eerder leidende stemmen in de aanvallen op Trump en het samenbrengen achter progressieve doelen, zoals verplichtingen voor elektrische voertuigen (EV) en anti-globaliseringsinspanningen. Nu, met hun zetels in gevaar, hebben ze die standpunten verlaten.

Slotkin, die ooit de EV-verplichtingen prijst, loopt nu advertenties waarin wordt beloofd “geen verplichtingen voor elektrische voertuigen”, duidelijk reagerend op onrust onder vakbonden over werkzekerheid nu de auto-industrie automatiseert en zich verwijdert van traditionele productie.

Sen. Baldwin, die vecht voor haar derde termijn, volgt ook deze trend. Haar nieuwste advertentie leunt op de Trump-stijl retoriek over China, met lokale fabrieksarbeiders die zich zorgen uitspreken over de economische tactieken van China.

“We kunnen niet toestaan dat China Amerikaanse banen steelt,” zegt Baldwin, waarmee ze duidelijk maakt dat ze zich positioneert voor bipartijdige samenwerking met Trump als hij terugkeert naar het Witte Huis.

Pennsylvania’s Bob Casey loopt niet ver achter, hij promoot Trump’s handelsbeleid in zijn laatste advertentie. Met de titel “Casey steunt Trump’s handelsorder,” is het duidelijk dat hij de kwetsbaarheid van zijn zetel erkent.

Peilingen tonen een spannende race tussen Trump en vice-president Harris, die ook haar eerdere progressieve beloftes, zoals haar tegenstand tegen fracking, heeft herzien.

De Amerikaanse senator Kamala Harris, D-Calif., geeft een interview aan de Des Moines Register’s Rekha Basu na de zomerpicknick van de West Des Moines Democraten op woensdag 3 juli 2019, in Legion Park in West Des Moines. 0703 Harris Klobuchar 016 Jpg

De barsten beginnen zichtbaar te worden in de zogenaamde “blauwe muur” van de Democraten, een groep Midwestern staten waarvan ze hopen dat die Trump’s momentum kunnen weerstaan. Harris’ inspanningen om belangrijke progressieve kiezers aan te trekken, falen, terwijl Trump’s aantrekkingskracht op arbeiders en vakbonden lijkt te slagen.

Niet in het voordeel werkt dat Sen. John Fetterman (D-PA) controversie heeft veroorzaakt door te suggereren dat Trump de onmisbare staat Pennsylvania zou kunnen winnen.

Nu deze senatkandidaten proberen de Trump-neigende kiezers aan te spreken, onthullen hun acties de verschuivende dynamiek binnen de Democratische partij, vooral in strijdtonen. Hoe deze strategie zich in november zal ontvouwen, is voor iedereen een gok, maar één ding is duidelijk: de Democraten doen hun best om hun verhalen te herschrijven voordat het te laat is.


De meningen van bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/democrat-senators-send-strong-signal-kamalas-future-in-jeopardy/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....