De Britse tv-maker en platenbaas Simon Cowell stapt op bij Britain’s Got Talent. Hij heeft deze beslissing ‘zelf’ genomen na de ongelooflijk trieste dood van Liam Payne, die hij ‘begeleide’ op de show en natuurlijk als lid van One Direction. Maar dat is niet het hele verhaal. Want meteen na Liams dood waren er oud-kandidaten van BGT die Cowell publiekelijk aanvielen. “Als hij iets over Liam durft te zeggen heeft hij een probleem,” schreef Katie Waissel bijvoorbeeld, die niet alleen meedeed aan BGT, maar die ook een goede vriendin was van Payne.

Het nieuws van Liams dood heeft ingeslagen als een bom, hoewel het niet écht als een verrassing komt voor mensen die hem kenden. Hij was zich al jaren aan het misdragen, was zwaar verslaafd, en bleek erg bruut te kunnen zijn als hij high was. Zijn ex-vriendin klaagde hem een paar dagen voor zijn dood zelfs aan, met verhalen over hoe agressief hij was, hoe hij hotelkamers vernielde, dreigde zichzelf te doden, en zelfs in gevaarlijke posities was gekomen (op een balkon, bijvoorbeeld).

Hoe dan ook, één van de mensen die erg geraakt zeggen te zijn door Liams dood is Simon Cowell. Cowell is de grote ontdekker van One Direction, de band waar Payne jarenlang deel van uitmaakte. “Het nieuws van Liams dood heeft Cowell keihard geraakt,” aldus een insider. “Hij is geschrokken en er kapot van.”

Sterker nog, hij zou er zo kapot door zijn dat hij zich voorlopig (?) terugtrekt als jurylid bij Britain’s Got Talent. Op de dag van Liams dood vonden er audities plaats. Die liet hij stopzetten. En daarna blijkt dus dat hij even helemaal geen zin heeft in BGT.

‘Hij moet oppassen’

En dat is opvallend. Want kort voor hij zich terugtrok waren er oud-kandidaten van de populairste talentenjacht ter wereld die Cowell overduidelijk publiekelijk bedreigden. Zij lieten hem in heldere bewoordingen weten dat hij zich hierbuiten moet houden, en moet zwijgen. Want anders.

Katie Waissel is zo’n kandidaat. Zij maakte jaren geleden (in 2010, toen Payne ook meedeed) furore bij BGT vanwege haar zangtalent én vanwege haar leuke persoonlijkheid. In de jaren sinds haar optreden aldaar groeide ze uit tot een bekende Britse zangeres (hoewel geen superster), en had ze goede contacten met verschillende andere bekende artiesten, waaronder oud-BGT kandidaten als zijzelf… en Liam Payne.

Liam was een goede vriend van haar. Kort na zijn overlijden liet ze op X weten dat ze er kapot van was… en haalde ze uit naar Cowell. Hard.

My heart is completely torn to shreds right now, I am at an absolute loss for words. If Simon Cowell dare put a statement out on the heart wrenching, tragic loss of my dear and darling friend Liam, he would be a fool. We all know the truth… and I’ll be sure it all comes out.…

“Mijn hart is totaal verscheurd op dit moment,” schreef Waissel na de dood van Payne. “Ik kan de woorden niet vinden. Als Simon Cowell de euvele moed heeft om een statement te doen uitgaan over het verschrikkelijke, tragische verlies van mijn lieve vriend Liam, dan zou hij heel dom zijn. We weten allemaal de waarheid, en ik zal ervoor zorgen dat die waarheid helemaal naar buiten komt.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Het echte trieste is dat het al decennia bekend is dat de muziek-, film- en tv-industrie immoreel tot op het bot is. Uitbuiting vindt er op ongekend grote schaal plaats. Alles en iedereen wordt lastiggevallen. Als ze je financieel niet uitknijpen dan misbruiken ze je wel op andere manieren. Ga je daar niet in mee? Dan is het einde oefening voor je carriere.
Wat echt interessant wordt om te zien is: hoeveel ‘moguls’ gaan de komende maanden en jaren ten onder. Het begon overduidelijk met P Diddy. Maar de kans is héél groot dat hij niet de enige is die eraan gaan geloven. Oh nee, die hele industrie kon weleens op zijn kop gezet worden. And I’m here for the show.

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/cultuur/controverse-simon-cowell-weg-bij-britains-got-talent-na-dood-liam-payne-en-dreigementen-oud-kandidaten

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....