Een schokkend incident heeft plaatsgevonden op het Vita et Pax-college in Schoten. Een 61-jarige interim-leerkracht werd vrijdag gearresteerd nadat hij naaktfoto’s uit zijn privécollectie had geprojecteerd tijdens de les. De directie van de school werd op de hoogte gebracht van deze verontrustende gebeurtenis, waarbij de man naaktbeelden van zichzelf op het digitale schoolbord toonde aan een klas van het derde middelbaar. Een onhandige fout, zo verontschuldigde de leraar zich, maar tot verbijstering van iedereen herhaalde hij dit gedrag in een andere klas.

Nadat de directie op de hoogte werd gesteld van deze tweede incident, werd de samenwerking met de leraar onmiddellijk beëindigd. De politie werd ingeschakeld en de man werd gearresteerd. Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht, werd hij zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen. Tijdens het verhoor werd besloten om hem onder voorwaarden vrij te laten. Het parketwoordvoerder, Kristof Aerts, verklaarde dat de man een verbod heeft gekregen om nog langer voor de klas te staan.

Dit schokkende incident heeft de schoolgemeenschap in Schoten in rep en roer gebracht. De leerlingen en ouders zijn geschokt door het gedrag van de interim-leerkracht, die nu geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn acties. Het onderzoek naar deze zaak is nog gaande, terwijl de school probeert de rust en veiligheid op de campus te herstellen. Het is een pijnlijke herinnering dat het vertrouwen in het onderwijs soms op de proef wordt gesteld en dat er altijd waakzaamheid nodig is om de veiligheid van studenten te waarborgen.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241019_95087000

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....