Oud-minister Kuipers uit kritiek op bezuiniging infectieziektebestrijding door opvolger Fleur Agema

Oud-minister van Volksgezondheid, Kuipers, is zeer kritisch over de voorgenomen bezuiniging op de infectieziektebestrijding door zijn opvolger Fleur Agema. Agema gaf in een Kamerbrief aan dat de bezuiniging een grote impact zal hebben op de paraatheid van Nederland tijdens een pandemie. Kuipers noemt dit besluit “buitengewoon onverstandig” omdat de kans op een volgende pandemie alleen maar groter wordt, onder andere door klimaatverandering.

Agema laat weten dat zij haar eigen bezuiniging ook onwenselijk vindt en op zoek is naar alternatieve financiering. Ze benadrukt dat pandemische paraatheid een noodzakelijk onderdeel is van de zorg en dat het programma niet per direct is stopgezet.

De kritiek van Kuipers wordt fel bekritiseerd door onder andere journalist en BVNL-beleidsmedewerker Vala van den Boomen, die vraagt of Kuipers niet die persoon is die de zorg naar de gallemiezen hielp en toen vertrok. Ook Rob Legeland van de raad van toezicht van Ongehoord Nederland voegt toe dat Kuipers voortijdig het kabinet-Rutte verliet omdat hij elders een dikbetaald lucratief baantje kon bemachtigen.

De situatie blijft dus controversieel rondom de bezuiniging op de infectieziektebestrijding en de uitspraken van oud-minister Kuipers.


Source: https://www.ninefornews.nl/kuipers-oogst-kritiek-was-dat-niet-die-vent-die-de-zorg-naar-de-gallemiezen-hielp-en-toen-met-de-noorderzon-vertrok/

.


Een gedachte over “Kuipers oogst kritiek: ‘Was dat niet die vent die de zorg naar de gallemiezen hielp en toen met de noorderzon vertrok?’.”
  1. Zo langzamerhand beschouw ik Faber, van Ranst en Kuipers als artefacten uit het derde rijk die het beste gemummificeerd in een ècht holocaustmuseum geplaatst kunnen worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....