Voormalig voorzitter van de House Intelligence Committee Adam Schiff staat onder druk na beschuldigingen dat hij de status van zijn woningen in California en Maryland gedurende twee decennia verkeerd heeft voorgesteld.

13 okt 2022; Washington, DC, VS;
Comité lid Rep. Adam Schiff (D-Calif.) tijdens de hoorzitting.
Het comité dat het onderzoek naar de aanval op het Amerikaanse Capitool van 6 januari herziet, hervat publieke hoorzittingen op het Amerikaanse Capitool op 13 oktober 2022 in Washington DC.. Verplichte krediet: Jack Gruber-USA TODAY

Recente bevindingen geven aan dat Schiff beide eigendommen heeft verklaard als zijn “hoofdverblijfplaats” op verschillende hypotheken en verkiezingsdocumenten, wat vragen oproept over mogelijke hypotheekfraude.

Volgens documenten die zijn beoordeeld door Just the News, heeft Schiff op 14 oktober consequent beide huizen als zijn primaire verblijfplaats opgegeven.

GRATIS Trump Fighting For America Gold Coin – Vecht Vecht Vecht!

Dit staat in strijd met de federale regels die individuen toestaan slechts één huis als hun hoofdverblijf aan te wijzen.

De beschuldigingen hebben zorgen gewekt over Schiffs geschiktheid voor financiële voordelen, waaronder lagere hypotheekrentes en belastingvoordelen.

Het onderzoek onthult dat Schiff deze tegenstrijdige beweringen op meerdere momenten heeft gedaan. Hij verklaarde dat zijn Maryland woning zijn “hoofdverblijfplaats” was terwijl hij tegelijkertijd zei dat zijn California eigendom zijn primaire woning was.

Specifiek tonen documenten uit 2009, 2011 en 2013 aan dat Schiff zijn Maryland woning heeft herfinancierd terwijl hij stelde dat zijn condo in Burbank ook zijn hoofdverblijfplaats was.

Christine Bish, een vastgoedonderzoeker uit Sacramento die zich als Republikein kandidaat stelt voor het Congres, heeft deze inconsistenties als eerste geïdentificeerd. Bish heeft sindsdien een ethische klacht ingediend tegen Schiff, die onafhankelijk is bevestigd door Just the News.

Het keerpunt in deze situatie deed zich voor in 2020 toen Schiff de aanduiding van zijn Maryland woning wijzigde in een secundaire woning, wat Bish interpreteert als een erkenning dat zijn eerdere verklaringen kunnen wijzen op een patroon van hypotheekfraude.

Juridische experts, waaronder gepensioneerd FBI-toezichthoudend speciaal agent Jeff Danik, hebben verklaard dat deze beschuldigingen ernstige gevolgen met zich meebrengen. “Dit zijn ernstige, gedocumenteerde beschuldigingen die aanzienlijke strafrechtelijke sancties met zich meebrengen als ze worden onderbouwd,” zei Danik.

Schiffs politieke carrière wordt al lange tijd gekruid door controverses, vooral vanwege zijn rol bij het promoten van theorieën over Russische samenspanning met voormalig president Donald Trump.

Schiffs beweringen, die gebaseerd waren op weerlegde informatie, kregen veel tegenstand toen een onderzoek van het ministerie van Justitie geen bewijs vond dat de beweringen ondersteunde.

De nasleep van deze onthullingen kan Schiffs geloofwaardigheid beïnvloeden, aangezien de FBI overweegt zijn hypotheekclaims te onderzoeken. Gepensioneerd Amerikaanse aanklager Bud Cummins merkte op: “Schiff heeft vaker gelogen tegen het Amerikaanse volk dan ik kan tellen, dus het zou niet verbazen als hij zijn bank heeft misleid.”

Hoewel sommige van de beschuldigingen tegen Schiff meer dan een decennium oud zijn, suggereren juridische experts dat voortdurende beschuldigingen van fraude nog steeds rechtsgeldig kunnen zijn vanwege de verjaringstermijn voor hypotheekfraude in Maryland, die begint bij de ontdekking van de vermeende fraude.

Bish’s klacht roept verdere bezorgdheid op over mogelijke belastingfraude die verband houdt met Schiffs woonplaatsdiscrepanties, wat suggereert dat congresonderzoeken noodzakelijk kunnen zijn om de volledige omvang van zijn vermeende wangedrag te onderzoeken.

Documentatie toont aan dat Schiff en zijn vrouw, Eva, hun huis in Burbank jaren voordat ze naar Maryland verhuisden, hebben gekocht.

Na de verkoop van hun California eigendom in mei 2003, kochten ze een huis in Potomac, Maryland, dat ze als hun hoofdverblijf hebben aangegeven.

Echter, latere kiezersregistraties gaven aan dat Schiff nog steeds geregistreerd was om te stemmen in California, gebruikmakend van een huuradres in Burbank.

In 2009, terwijl ze hun Maryland huis herfinancierden, bevestigden de Schiffs opnieuw het als hun hoofdverblijf.

Echter, kort daarna kochten ze een condo in Burbank en registreerden deze als hun woonplaats, wat verdere tegenstellingen in hun beweringen creëerde.

De drukte rond Schiff is niet geïsoleerd. Vergelijkbare gevallen zijn in de afgelopen jaren opgedoken, waarbij openbare functionarissen consequenties ondervonden voor frauduleuze claims met betrekking tot hun woonplaats.

Bijvoorbeeld, voormalig openbaar aanklager van Baltimore Marilyn Mosby bekende schuld aan hypotheekfraude, en verschillende politici zijn aangeklaagd voor verschillende vormen van financiële wangedrag in verband met woonplaatsclaims.

De voortdurende ontwikkelingen rond Adam Schiffs woonplaatsclaims roepen aanzienlijke vragen op over ethiek en verantwoording in de politiek.

Naarmate de oproepen tot onderzoeken toenemen, kunnen de implicaties van deze bevindingen door het politieke landschap resoneren, vooral in het licht van aankomende verkiezingen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/adam-schiff-faces-allegations-of-possible-mortgage-fraud-ethics-complaint-filed/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....