In de rustige bossen van de Italiaanse provincie Trentino, terwijl hij op zoek was naar paddenstoelen, werd een man bruut aangevallen door een onverwachte vijand – een beer! De dappere 31-jarige gemeentemedewerker, die moedig alleen op pad was in de buurt van het pittoreske dorpje Rango, wist gelukkig te ontsnappen aan de klauwen van het woeste beest. Maar niet zonder verwondingen aan zijn rug en armen, als stille getuigen van zijn angstaanjagende ontmoeting.

De beer, die na de aanval het bos in vluchtte, laat de autoriteiten met een prangende vraag achter – wie is deze gevaarlijke indringer? DNA-sporen worden momenteel geanalyseerd om de identiteit van de beer te achterhalen. Maar zodra hij is geïdentificeerd, zal er geen genade zijn. Het dier zal genadeloos worden neergeschoten, om de veiligheid van de lokale bevolking te waarborgen.

Het is echter verontrustend dat deze aanval plaatsvond op een moment waarop beren normaal gesproken in winterslaap zouden moeten zijn. Door de klimaatverandering en de steeds mildere temperaturen worden deze majestueuze wezens steeds vaker in de winter gezien. Een verontrustende trend die de harmonie tussen mens en natuur verstoort.

Deze aanval is helaas geen geïsoleerd incident. Vorig jaar viel een berin een onschuldige Franse toerist aan in de buurt van de huidige plaats van de aanval. Het dier werd toen genadeloos gedood. Het lijkt erop dat de regio Trentino een broeinest is geworden van mens-berenconflicten. Meer dan honderd bruine beren zwerven door het gebied, en er wordt zelfs beweerd dat een andere “probleembeer” vanuit Italië naar het Zwarte Woud is getrokken. Een gevaarlijke situatie die dringend aandacht vereist.

Hoewel beren normaal gesproken mensen vermijden, lijkt het erop dat de grenzen tussen mens en dier vervagen in Trentino. Vorig jaar werd een 26-jarige jogger zelfs gedood door een berin genaamd Gaia. Gelukkig werd het dier gevangen en zal het dit jaar worden overgebracht naar een speciaal park voor wolven en beren in Duitsland. Een trieste herinnering aan de kwetsbaarheid van de mens in de wildernis.

Dus, als je ooit oog in oog komt te staan met een bruine beer, onthoud dan deze belangrijke tips – blijf zo rustig mogelijk en trek je langzaam terug. Een speciale spray en geurbestendige containers kunnen van onschatbare waarde zijn om deze wilde dieren niet aan te trekken. Wees voorzichtig daarbuiten, want je weet nooit welke avonturen je te wachten staan in de betoverende bossen van Trentino.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241020_93561686

.


Door NieuwsBlad

Een gedachte over “Te warm voor winterslaap: beer valt paddenstoelenplukker aan in Italië.”
  1. Beren zijn alleen gevaarlijk als ze worden bedreigd. Het gezeur wordt meteen weer gekoppeld door de gore weffers aan het klimaat.
    Zet de weffers in een park met beren en de beren halen hun neus op voor deze stinkdieren met hun paniekzaaierij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....