Op een zonnige zaterdag op Sapelo Island, voor de kust van Georgia, veranderde een vreugdevol evenement in een tragedie toen een loopplank naar een veerpont instortte. Minstens zeven levens gingen verloren in dit noodlottige ongeluk, dat de lokale autoriteiten met verdriet hebben gemeld.

Het idyllische eilandje was verzameld met mensen die deel uitmaken van de Gullah Geechee-gemeenschap, afstammelingen van tot slaaf gemaakten, voor hun jaarlijkse evenement. Maar de feestelijke sfeer werd abrupt verstoord toen de loopplank, die het aankomstdok van de veerboot verbond met het eiland, bezweek onder het gewicht. Meer dan twintig mensen werden in het water geslingerd, met tragische gevolgen.

Terwijl de hulpdiensten ter plaatse kwamen en slachtoffers naar nabijgelegen ziekenhuizen werden vervoerd, bleef de zoektocht naar mogelijke overlevenden doorgaan. De organisatie die het havendok beheert, kon echter geen duidelijke oorzaak geven voor het instorten van de loopplank.

Deze tragedie herinnert ons eraan dat zelfs op de meest vredige plekken onverwachte rampen kunnen plaatsvinden. Het eiland, dat bekend staat om zijn schoonheid en gemeenschapsgeest, is nu gehuld in rouw. Laten we hopen dat de betrokken families troost vinden in deze moeilijke tijden en dat er lessen worden geleerd om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241020_91945112

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....