Popster Lizzo nam het voortouw op een bijeenkomst voor Kamala Harris in Detroit, Michigan, waar ze een gedurfde claim maakte dat als Harris de presidentsverkiezingen zou winnen, “het hele land zal als Detroit zijn.”

Melissa Viviane Jefferson, aka Lizzo, geeft een toespraak voor vice-president en presidentskandidaat Kamala Harris op Western International High School in Detroit op zaterdag 19 oktober 2024.

De bijeenkomst, gehouden op zaterdag als onderdeel van een vroege stemactiviteit, had als doel Michiganders aan te moedigen om Harris te steunen vóór de verkiezingen in november.

GRATIS Trump Fighting For America Gold Coin – Vecht Vecht Vecht!

Tijdens haar toespraak op Western International High School uitte Lizzo, wiens echte naam Melissa Viviane Jefferson is, trots op haar Detroit-achtergrond. Ze merkte op: “Alle beste dingen werden gemaakt in Detroit: Coney dogs, Faygo en Lizzo. Je weet wel, ze zeggen dat als Kamala wint, het hele land als Detroit zal zijn.”

Echter, de opmerkingen van Lizzo veroorzaakten veel negatieve reacties van sociale media-gebruikers die opmerkten dat Detroit in de afgelopen jaren symbolisch is voor stedelijke achteruitgang en misdaad.

Critici namen snel platforms zoals X (voorheen Twitter) om hun bezorgdheid te uiten. Een gebruiker schreef: “Uhhhh als iemand die geboren en getogen is net buiten Detroit, kunnen we niet?”

Een ander merkte op: “De misdaadcijfers in Detroit, vooral het geweld, zijn hoger dan het nationale gemiddelde. Detroit stond ooit op de tweede plaats als meest gewelddadige stad in de VS.”

De bijeenkomst komt te midden van zorgwekkende peilingen voor Harris in Michigan, waarbij voormalig president Donald Trump de achterstand in een sleutelstaat verkleint.

Een recente peiling van 270 to Win gaf aan dat Harris van een voorsprong van vier punten naar een gelijkspel met Trump was gegaan, wat de competitieve aard van de race benadrukt.

Naast haar opmerkingen over Detroit, kondigde Lizzo haar steun voor Harris aan door te zeggen: “Ik ben trots te zeggen dat ik heb gestemd, ik heb vroeg gestemd en ik heb op Kamala Harris gestemd.”

Ze moedigde anderen aan om deel te nemen aan het verkiezingsproces en benadrukte het belang van stemmen bij de komende verkiezingen.

Lizzo’s aanwezigheid op de bijeenkomst volgt ook op haar recente juridische problemen, aangezien ze verwikkeld is in rechtszaken die zijn aangespannen door voormalige dansers die haar beschuldigen van seksuele intimidatie en het creëren van een vijandige werkomgeving.

Deze beschuldigingen hebben een schaduw geworpen over haar publieke imago, maar haar bekendheid wordt nog steeds benut door de campagne van Harris om jongeren en diverse kiezers te bereiken.

De inspanning om steun te verzamelen van prominente figuren zoals Lizzo weerspiegelt de uitdagingen waarmee de campagne van Harris te maken heeft, omdat ze haar achterban wil mobiliseren en niet-gekoppelde kiezers wil aanspreken.

De Democratische Partij is zich terdege bewust van het belang van Michigan, een staat die een cruciale rol speelde in Biden’s overwinning in 2020, en het lijkt erop dat ze verschillende strategieën toepassen om de steun onder belangrijke demografische groepen te behouden.

Naarmate de verkiezingen dichterbij komen, benadrukken de tegenstrijdige boodschappen van Lizzo en de kritiek van degenen die de staat van Detroit in twijfel trekken de complexiteit van het politieke landschap.

Terwijl Lizzo probeert trots in haar geboorteplaats in te boezemen, blijven velen zich afvragen of die trots gerechtvaardigd is gezien de strijd van de stad met misdaad en armoede.

Het armoedecijfer werd in 2022 gerapporteerd op 31,5%, bijna drie keer het nationale gemiddelde.

Terwijl de kiezers zich voorbereiden om naar de stembureau’s te gaan, zullen de effectiviteit van beroemdhedenendorsen, het belang van kiezersparticipatie, en de voortdurende discussies over stedelijke uitdagingen kritische factoren zijn die de uitslag van de verkiezingen beïnvloeden.

De aandacht blijft gevestigd op kandidaten zoals Harris terwijl ze deze cruciale momenten naar november navigeren.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/lizzo-campaigns-for-kamala-accidentally-turns-it-into-a-trump-endorsement-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....