Het aantal kankergevallen in Engeland heeft een recordhoogte bereikt, met bijna 1000 nieuwe diagnoses per dag, zo blijkt uit recente cijfers van de Britse gezondheidsdienst NHS. In 2022 zijn er 346.217 kankergevallen geregistreerd, een stijging van 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral prostaatkanker komt veel voor onder de nieuwe gevallen. Deze alarmerende statistieken wijzen op een zorgwekkende trend in de gezondheidssituatie van de bevolking.
Opmerkelijk genoeg lijken farmaceutische bedrijven hier ook van te profiteren. Na het succes van de COVID-vaccins verwacht Pfizer nu miljarden te verdienen aan hun nieuwe kankermedicijnen. De overname van Seagen voor 43 miljard dollar is een duidelijk signaal van hun intentie om op de kankermarkt te cashen. Het is opvallend dat deze farmaceutische giganten, die eerder hun omzet zagen dalen door verminderde vraag naar coronavaccins, nu volledig inzetten op kankerbehandelingen. Dit roept vragen op over hun motieven en de rol die zij spelen in het bestrijden van deze ernstige ziekte.
De race om grote fabrikanten van kankermedicijnen over te nemen lijkt in volle gang te zijn. De concurrentie tussen farmaceutische bedrijven is hevig en iedereen wil een graantje meepikken van de lucratieve kankermarkt. Deze ontwikkelingen werpen een schaduw over de noodzaak om de gezondheid van de bevolking voorop te stellen en richten de aandacht juist op winstmaximalisatie.
Al met al is de stijging van het aantal kankergevallen in Engeland zorgwekkend en vraagt het om meer aandacht en onderzoek. Het is belangrijk dat de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie hun verantwoordelijkheid nemen en zich richten op het ontwikkelen van effectieve behandelingen en preventieve maatregelen om het aantal kankergevallen terug te dringen. Het is tijd om de gezondheid van de bevolking op de eerste plaats te zetten en te streven naar een samenleving waarin kanker geen recordhoogtes meer bereikt.
.