U.S. Big Tech. executives verschuiven politiek weer naar rechts.

Een grafiek gedeeld door X-gebruiker @eyelasho merkte een verdeelde politieke scheiding op onder tech-executives in 2024, waarbij de meesten sterk naar links of naar rechts leunden. Dergelijke steun voor conservatieve ideeën is niet gezien onder een dergelijke groep sinds het begin van de eeuw.

Zoals de grafiek laat zien, gaven tech-execs in 2000 voornamelijk aan gematigde kandidaten te doneren, terwijl ze in 2016 *sterk* de voorkeur gaven aan Democraten, wat in 2020 aanhield. Echter, in 2024 opende zich een kloof, en een aantal prominente figuren in Silicon Valley heeft geld in de Trump-campagne gestoken.

X Screenshot – i/o

Volgens de Financial Times, die de bron is van de bovenstaande grafiek:

“Met behulp van gegevens over miljoenen politieke donaties gedaan door tienduizenden executives, bestuursleden en senior managers sinds 2001, ontdekt Steel dat de mediaan Amerikaanse CEO niet langer stevig rechts staat. In plaats daarvan is hij of zij nu een politieke gematigde, terwijl senior managers vandaag de dag overwegend links georiënteerd zijn.

Het aandeel bedrijven met overwegend links- of rechtsgeoriënteerde leiderschapsteams stijgt, wat leidt tot toegenomen verstoringspercentages wanneer politieke misfits vertrekken of worden weggeduwd.

De recente splintering van Silicon Valley in een steeds luidere conservatieve durfkapitaalindustrie en een nog steeds links georiënteerde bredere technologiesector lijkt emblematisch voor deze bredere trend. Recente veranderingen op het sociale mediaplatform X van Elon Musk herinneren eraan dat bedrijven die de waarden van hun leiderschap belichamen, niet altijd in een progressieve richting wijzen.”

Het artikel had ook enkele interessante gegevens over hoe CEO’s en senior managers in het algemeen politiek zijn gekant in de VS, wat aangeeft dat CEO’s doorgaans rechts zijn, en senior managers links.

Financial Times Screenshot

Een social media-gebruiker stelde onmiddellijk vragen over hoe nauwkeurig de gegevens kunnen zijn.

X Screenshot – Webmiester

Toch zijn dit nauwelijks de eerste gegevenspunten die een verschuiving in de grote tech laten zien.

Een Vox-artikel uit 2017 beschreef tech-ondernemers als “erg liberaal” waarbij driekwart (75,2%) bevestigde dat ze voor Hillary Clinton hadden gestemd bij de presidentiële verkiezingen van 2016. Echter, e een artikel uit 2022 suggereerde dat tech-miljardairs naar rechts verschoven, wat opmerking maakt van een meer gepolariseerd politiek klimaat ondanks sterke steun voor liberalen. Interessant is dat het artikel kort na Elon Musks overname van Twitter werd geschreven.

X Screenshot – Bala
X Screenshot – Reddit Lies
X Screenshot – Simon VanDyk

Elon’s vocale steun voor Trump heeft de steun onder grote tech-executives tot nu toe in 2024 verergerd. De overtuigingen van de rijkste man ter wereld, in het bijzonder zijn toewijding aan de vrijheid van meningsuiting, heeft geleid tot een grotere bewustwording bij ondernemers van Kamala Harris’ benadering van belastingen en haar overwegend anti-libertaire overtuigingen.

Zonder nauwkeurige gegevens is het moeilijk om de conservatieve verschuiving onder tech-executives echt te meten. Voor zover we weten, zou de beweging veel groter kunnen zijn dan velen geloven.

X Screenshot – John C Ellis

Als je dit artikel leuk vond, kijk dan op WokeSpy voor meer vergelijkbare artikelen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/is-elon-musk-responsible-for-big-techs-shift-to-the-right/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....