Help mee door deze informatie te delen met vrienden op je sociale media!

Zondag was historicus en filosoof Yuval Harari te gast in het tv-programma Buitenhof. Hij maakt zich zorgen over het gebrek aan rationele conversatie en pleit voor een informatiedieet.

Volgens Harari is te veel informatie niet goed voor je, net zoals te veel eten niet goed voor je is. Hij benadrukt dat je meer tijd moet nemen om informatie te verwerken, aldus de adviseur van het WEF.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

“Je moet ongezonde informatie vermijden. Wat geldt voor eten, geldt ook voor informatie,” zei Harari, die geprezen werd door presentatrice Maaike Schoon.

Brutaliteit kent geen grenzen

“De brutaliteit van deze mensen kent geen grenzen,” merkt Willem Engel op. “We worden al bijna vijf jaar overspoeld met een overvloed aan informatie, die op zijn best zeer gebrekkig was en op zijn slechtst compleet bedrog en onderdeel van een informatieoorlog. En nu beweren ze dat te veel informatie slecht voor je is?”

De historicus zei ook dat democratie gefundeerd is op informatietechnologie en dat de constructie daarbovenop met deze enorme revolutie in de informatietechnologie instabiel wordt, ‘als bij een aardbeving’.

Krankzinnig

Jurist Caroline Vonhoff reageert: “De man is krankzinnig. Niemand vraagt om een wereldwijde democratie. Niemand vraagt om een wereldregering. Behalve de zieke club waarvan de krankzinnige Harari één van de woordvoerders is. Zeg mij wie uw hielen likken en ik zal zeggen wie u bent.”

Bioloog Richard Steenvoorden zegt over het informatiedieet dat Harari voorstelt: “Het is alleen het dieet dat de NPO ons wil voorschotelen.”

Over de auteur: Robin de Boer is econoom. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je sociale media!

+

Meld je aan voor onze gratis meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....